Zabrana korištenja dječjih igrališta

Budimo odgovorni!

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske naložio je da se sva dječja igrališta na području Republike Hrvatske moraju ograditi i zatvoriti kako bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece na igralištima, a vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe.

Sukladno nalogu nacionalnog Stožera civilne zaštite RH, gradske uprave Zagreba i Rijeke priopćile su kako se od danas, 20. ožujka, s ciljem prevencije širenja zaraze koronavirusom za korištenje zatvaraju sva dječja igrališta, uključujući sva vrtićka i školska igrališta te dvorišta.

Ona igrališta koja se ne mogu zaključati bit će ograđena trakama komunalnog redarstva, a na svim igralištima postavljene su ploče i obavijesti o zabrani njihova korištenja. Riječ je o dječjim igralištima na kojima djeca koriste tobogane i ostala igrala čime se ostvaruje kontakt i mogućnost prijenosa zaraze.

U navedenim se priopćenjima ističe kako se roditelji i svi građani, a posebice najugroženije skupine stanovništva, pozivaju na pridržavanje zabrana te svih drugih preventivnih i higijenskih mjera kako bi na taj način pokazali odgovornost u nastojanjima sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

  • Ekovjesnik

 

Pozivamo vas da za aktualne te vjerodostojne i potvrđene informacije o pandemiji koronavirusa redovito posjećujete sljedeće stranice: 

VEZANE VIJESTI

Borba protiv dezinformacija o COVIDu-19!

Nakon izbijanja pandemije koronavirusa na internetu su se pojavile brojne teorije zavjere i lažne tvrdnje koje umanjuju rezultate njezinog suzbijanja. Saznajte što možete učiniti te kako prepoznati i boriti se protiv mitova vezanih uz COVID-19!

Sredstva EU-a za istraživanje koronavirusa

EU podržava istraživanje cjepiva protiv koronavirusa, kao i načine za usporavanje pandemije i razvoj bolje dijagnostike. S tim ciljem osigurana su značajna sredstva za istraživanje i daljnji razvoj pripravnosti za hitne slučajeve u zdravstvu.

Mjere Grada Rijeke protiv širenja koronavirusa

Do 14. travnja odgađaju se sve manifestacije u organizaciji Grada Rijeke, ustanova u kulturi Grada Rijeke i Doma mladih, kao i program Europske prijestolnice kulture, a sportska događanja odvijat će se bez publike. Datum 14. travnja vezan je uz prijedlog Stožera civilne zaštite PGŽ kojim je od Stožera civilne zaštite RH zatraženo da se od 16. ožujka do 14. travnja obustavi rad dječjih vrtića, škola i fakulteta u Primorsko-goranskoj županiji. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER