Rijeka: Humanitarna revija pobjedničke grupe „Akcije za 5!“

Cilj revije je potaknuti razvoj tzv. „second-hand“ kulture te podizanje svijesti o društvenoj odgovornosti modne industrije

U petak, 13. prosinca 2019., u 20 sati, u Flamingo sweet & wine baru (Riva 6, Rijeka), održat će se humanitarna modna revija Pruži ruku, pobjednički projekt „Akcije za 5!“ održane 13. studenog 2019.

Grad Rijeka i Udruga DELTA iz Rijeke provode „Akciju za 5!" s ciljem pružanja mogućnosti mladim ljudima između 14 i 19 godina da razviju sposobnosti potrebne za aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnoj razini.  

Ove godine tema „Akcije za 5!“ bila je „Održivi razvoj odjeće“. Sudjelovalo je pedesetak učenika iz 12 škola s područja Rijeke. Pobijedila je grupa učenika pod nazivom „Akcija za 6“ s projektom „Daj šta daš“.

Završni dio pobjedničkog projekta je modna revija kreirana na održiv način, od prikupljene rabljene odjeće. Cilj revije je potaknuti razvoj tzv. „second-hand“ kulture te podizanje svijesti o društvenoj odgovornosti modne industrije.

Sva preostala odjeća bit će donirana Socijalnoj samoposluzi Kruh sv. Elizabete, a tijekom večeri prikupljat će se i donacija za inicijativu „Laboratorij za učenje“ udruge U.Z.O.R. iz Rijeke.

Tijekom humanitarne večeri modna dizajnerica Višnja Huljev predstavit će aktivnosti u sklopu Fashion Revolutiona, KD Čistoća predstavit će projekt Riperaj, a učenice Trgovačko-tekstilne škole u Rijeci predstavit će svoje kreacije od „stare” odjeće. U zabavnom programu sudjeluje i Erasmus Student Network Rijeka, s ciljem priključivanja stranih studenata koji se trenutno nalaze u Rijeci.

Događanje je organizirano u sklopu projekta „Nova pravila igre“ u okviru i uz financijsku potporu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.247.191,38 kuna, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt provode Udruga Delta, Grad Rijeka, Udruga SMART, Gradska knjižnica Rijeka, Osnovna škola Nikola Tesla Rijeka, Centar za kulturu dijaloga, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, Srednja škola Ambroza Haračića Mali Lošinj.

Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Priče iz biciklopopravljaonice

Tranzicijska inicijativa Rijeka (TIR) u sklopu akcije „Kompostiraj, bicikliraj i vrt aktiviraj“ poziva vas na virtualno druženje i diskusiju pod nazivom „Priče iz biciklopopravljaonice“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER