U prosincu se bira novi voditelj Grupacije centara za gospodarenje otpadom

Dana 6. prosinca osnivačka sjednica Grupacije CGO

Riječ je o izbornoj sjednici na kojoj će članovi birati novog voditelja Grupacije centara za gospodarenje otpadom, kao i još jednog dodatnog člana koji ulazi u Vijeće Udruženja komunalnog gospodarstva na razdoblje od četiri godine.​

Kako doznajemo, osnivačka sjednica Grupacije centara za gospodarenje otpadom Udruženja komunalnog gospodarstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se dana 6. prosinca 2017. u Zagrebu.

Riječ je o izbornoj sjednici na kojoj će članovi birati novog voditelja Grupacije centara za gospodarenje otpadom, kao i još jednog dodatnog člana koji ulazi u Vijeće Udruženja komunalnog gospodarstva na razdoblje od četiri godine.

U Vijeće Udruženja koje se sastoji od 12 članova, ulaze voditelj Grupacije održavanja čistoće i četiri člana koji predstavljaju 180 tvrtki, voditelj Grupacije groblja i dva člana kao predstavnici 80 tvrtki, zatim voditelj Grupacije centara za gospodarenje otpadom i još jedan član grupacije koji predstavljaju 11 tvrtki te voditelj Grupacije dimnjačara i još jedan član kao predstavnici 20 tvrtki.

Podsjećamo, dosadašnji voditelj Grupacije bio je Mladen Jozinović, koji je na tu dužnost izabran u rujnu 2013. godine.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Bandić najavio češći odvoz plastike i papira te pojeftinjenje usluge od 1. travnja

Od ovog tjedna zagrebačka Čistoća odvozi plastiku i papir svakog tjedna, a ne dvaput mjesečno kao do sada, a u toj se podružnici Zagrebačkog holdinga uz „blagoslov“ gradonačelnika Bandića sprema nova kadrovska i organizacijska čistka. Naime, Milan Bandić je iznenada šokiran nefunkcioniranjem gradske Čistoće i otkrićem da se Zagreb guši u smeću.

Izrada studijsko-projektne dokumentacije za CGO Zagreb, Orlovnjak i Šagulje

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je 18. svibnja 2018. ograničeni poziv za izradu studijsko-projektne dokumentacije za centre za gospodarenje otpadom (CGO) Zagreb, Orlovnjak i Šagulje. Ukupna vrijednost poziva je 51,5 milijuna kuna, a poziv je upućen trima prijaviteljima a to su: Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o. Zagreb, EKOS d.o.o. Osijek i Regionalni centar za gospodarenje otpadom - Šagulje d.o.o. Slavonski Brod.

Tematska sjednica o Piškornici u Koprivnici

Lokacija Piškornica veličine 45 hektara je državnim Planom o gospodarenju otpadom predviđena za gradnju regionalnog centra za gospodarenje otpadom za Koprivničko-križevačku, Krapinsko-zagorsku, Međimursku i Varaždinsku županiju koje su zajedno s općinom Koprivnički Ivanec još 2009. godine osnovali tvrtku Piškornica d.o.o.

e-Savjetovanja: Izrada studijsko-projektne dokumentacije za pripremu projekata CGO Zagreb, Orlovnjak i Šagulje

Otvoreno je novo savjetovanje o nacrtu ključnih elemenata Poziva na dostavu projektnih prijedloga za Izradu studijsko-projektne dokumentacije namijenjene pripremi projekata centara za gospodarenje otpadom Zagreb, Orlovnjak i Šagulje u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, Specifični cilj 6i1 - Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER