U Rijeci predstavljen priručnik i Indeks Gradovi za jednakost

Sudjelovanjem u Indeksu gradovi dobivaju priliku ući u izbor nagrade za najuspješnije hrvatske gradove za jednakost

Udruga gradova je u utorak 9. srpnja održala predstavljanje priručnika i Indeksa Gradovi za jednakost. Projekt „Gradovi za jednakost – Bolja zaštita od diskriminacije na lokalnoj razini kroz upravljanje raznolikošću i jednakošću“ financira Europska unija kroz program „Prava, jednakost i građanstvo“, a u Republici Hrvatskoj ga provode Hrvatski pravni centar i Udruga gradova.

Predstavljanje je održano u Rijeci uz nazočnost 40-ak sudionika, predstavnika jedinica lokalne samouprave te organizacija civilnog društva. Priručnik Gradovi za jednakost  detaljnije pojašnjava važnost i koristi provedbe politika jednakosti za gradove te je namijenjen gradovima koji žele unaprijediti vlastitu praksu u ovom području.

Indeks predstavlja jednostavan alat za samoprocjenu jedinica lokalne samouprave o njihovim praksama na području jednakosti te je namijenjen promicanju izvrsnosti u području jednakosti. Sudjelovanjem u Indeksu gradovi ulaze u izbor nagrade za najuspješnije hrvatske gradove na području jednakosti.

Priručnici će uskoro biti dostavljeni svim gradovima članovima Udruge gradova, a sljedeći tjedan distribuirat će se i Indeks Gradovi za jednakost. Sudjelovanjem u Indeksu gradovi dobivaju priliku ući u izbor nagrade za najuspješnije hrvatske gradove za jednakost koja će se dodijeliti na završnom događaju projekta u Zagrebu, u četvrtak 4. listopada 2019.

Udruga gradova / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Već 1573 vrtlara javnog prostora sudjeluje u ozelenjavanju i uljepšavanju Beča

U sklopu inicijative „Vrtlarstvo iza ugla” Bečanke i Bečani mogu sudjelovati u održavanju stabala te ozelenjavanju i uljepšavanju manjih javnih zelenih površina u svojim četvrtima. Ovom inicijativom Grad Beč potiče građan(k)e da postanu vrtlari javnog prostora i pruža im besplatne informacije i savjetovanje.

9. Susret gradonačelnika i poduzetnika - 48 SATI

Ovogodišnji Susret gradonačelnika i poduzetnika održava se u hotelu Olympia Sky u Vodicama od 22.-24. studenog, a u sklopu Susreta održat će se sjednica Predsjedništva i sjednica Skupštine Udruge gradova te brojne tribine i okrugli stolovi.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER