9. Susret gradonačelnika i poduzetnika - 48 SATI

Najvažniji događaj koji okuplja hrvatske gradonačelnike i predstavnike poslovne zajednice

Ovogodišnji Susret gradonačelnika i poduzetnika održava se u hotelu Olympia Sky u Vodicama od 22.-24. studenog, a u sklopu Susreta održat će se sjednica Predsjedništva i sjednica Skupštine Udruge gradova te brojne tribine i okrugli stolovi.

Susret gradonačelnika i poduzetnika i ove godine okuplja gradonačelnike, poduzetnike te predstavnike Vlade RH. Sudjelovanje su najavili ministri u Vladi: Tomislav Čorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Lovro Kuščević, ministar uprave, Goran Marić, ministar državne imovine, Zdravko Marić, ministar financija te Gabrijela Žalac, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU.

Glavne teme ovogodišnjeg susreta:

  • Budućnost lokalne samouprave
  • Efikasno gospodarenje otpadom i lokalni razvoj
  • Kako uskladiti razvoj destinacije s razvojem zajednice
  • Strategija upravljanja državnom imovinom
  • Poduzetničke zone
  • Primjeri dobre prakse

U sklopu Susreta organizirat će se okrugli stol „Kako uskladiti razvoj destinacije s razvojem zajednice“, na kojem će uz Tončija Glavinu, državnog tajnika u Ministarstvu turizma i gradonačelnicu Vodica Nelku Tomić, sudjelovati i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić i gradonačelnik Novigrada Anteo Milos.

Na okruglom stolu na temu „Zbrinjavanje otpada i lokalni razvoj“ sudjelovat će ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić, gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonko Novosel, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i Igor Cerinski iz HT-a.

Uz ministra financija Zdravka Marića i ministra uprave Lovru Kušćevića, na okruglom stolu „Budućnost lokalne samouprave“ sudjelovat će gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, gradonačelnik Sv. Ivan Zeline Hrvoje Košćec, dogradonačelnica Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, Dario Hrebak iz Grada Bjelovara i Anto Bajo iz Instituta za javne financije.

Ministar državne imovine Goran Marić vodit će tribinu „Strategija upravljanja državnom imovinom“,  a ministrica Gabrijela Žalac tribinu „EU fondovi i regionalni razvoj“.

Na Susretu zainteresirani partneri imaju priliku dogovoriti modele suradnje koji će pokrenuti lokalne zajednice i učiniti ih poželjnim mjestom za ulaganje, rad i život. Na dosadašnjim susretima raspravljao se veliki broj tema iz problematike gradova, a ponuđena su i konkretna rješenja koja su sudionicima poslužila kao podloga za gradnju uspješnih projekata u suradnji s poslovnom zajednicom.

Za više informacija o 9. Susretu gradonačelnika i poduzetnika posjetite službene internetske stranice.

lider.events/48sati / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Treći prosvjed protiv Bandića: Dosta je!

Veliki prosvjed protiv Bandićeve otimačine, pod nazivom „Dosta je!“, održat će se u subotu 1. veljače, s početkom u 16:00 sati na Trgu bana Jelačića. Organizatori su inicijativa „Zagreb te zove“ te udruge Siget, Zelena akcija i Pravo na grad.

U Rijeci predstavljen priručnik i Indeks Gradovi za jednakost

Udruga gradova je u utorak 9. srpnja održala predstavljanje priručnika i Indeksa Gradovi za jednakost. Projekt „Gradovi za jednakost – Bolja zaštita od diskriminacije na lokalnoj razini kroz upravljanje raznolikošću i jednakošću“ financira Europska unija kroz program „Prava, jednakost i građanstvo“, a u Republici Hrvatskoj ga provode Hrvatski pravni centar i Udruga gradova.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER