Javna rasprava o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za Kompostanu Prudinec/Jakuševec

Važno je, uključite se!

Objavljen je početak javne rasprave o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za postojeće postrojenje Kompostana „Prudinec/Jakuševec“ te termin održavanja javnog izlaganja.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je obavijest o provođenju javne rasprave o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za postojeće postrojenje Kompostana „Prudinec/Jakuševec“ na adresi Sajmišna cesta bb u Zagrebu. Javna rasprava u trajanju od 30 dana provodit će se u vremenu od 12. ožujka do 10. travnja 2019. godine. Izlaganju će nazočiti predstavnici operatera i izrađivača Stručne podloge, koji će je prezentirati te odgovarati na pitanja javnosti i zainteresirane javnosti.

Prijedlozi, primjedbe i mišljenja na Stručnu podlogu mogu se upisivati u knjigu primjedbi izloženu uz predmetnu dokumentaciju na mjestu javnog uvida do njegovog zaključivanja ili u pisanom obliku dostaviti na adresu Ministarstva zaštite okoliša i energetike (MZOE, Uprava za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom, Odjel za okolišnu dozvolu, Radnička cesta 80, Zagreb, s naznakom: Okolišna dozvola - Kompostana Prudinec/Jakuševec), zaključno do 18. travnja 2019. godine.

Obavijest o provođenju javne rasprave objavljena je na oglasnim pločama i internetskim stranicama Grada Zagreba i Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

„Croatia: Full Of Plastic!“

U Hrvatskoj ćemo još pričekati na zabranu plastičnih vrećica i ostalih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu te se nećemo svrstati uz bok država članica EU-a i ostatka svijeta koje su uvođenjem zabrane odlučile utjecati na rješavanje plastične krize.

Renato Petek: Zašto se skriva javna rasprava o Kompostani na Jakuševcu?

Kao što smo već ranije izvijestili, objavljen je početak javne rasprave o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za postojeće postrojenje Kompostana Prudinec/Jakuševec te termin održavanja javnog izlaganja. Javna rasprava u trajanju od 30 dana provodi se u vremenu od 12. ožujka do 10. travnja 2019. godine, do kada građani mogu predati svoje primjedbe.

Građani Zagreba protiv Bandića i njegovog GUP-a

Na jučerašnjem javnom izlaganju o izmjenama zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP) sudjelovali su predstavnici brojnih udruga i građanskih inicijativa te neovisni stručnjaci koji su se jasno usprotivili ovom posljednjem nasrtaju gradonačelnika Bandića na Zagreb.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER