Javna rasprava o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za Kompostanu Prudinec/Jakuševec

Važno je, uključite se!

Objavljen je početak javne rasprave o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za postojeće postrojenje Kompostana „Prudinec/Jakuševec“ te termin održavanja javnog izlaganja.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je obavijest o provođenju javne rasprave o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za postojeće postrojenje Kompostana „Prudinec/Jakuševec“ na adresi Sajmišna cesta bb u Zagrebu. Javna rasprava u trajanju od 30 dana provodit će se u vremenu od 12. ožujka do 10. travnja 2019. godine. Izlaganju će nazočiti predstavnici operatera i izrađivača Stručne podloge, koji će je prezentirati te odgovarati na pitanja javnosti i zainteresirane javnosti.

Prijedlozi, primjedbe i mišljenja na Stručnu podlogu mogu se upisivati u knjigu primjedbi izloženu uz predmetnu dokumentaciju na mjestu javnog uvida do njegovog zaključivanja ili u pisanom obliku dostaviti na adresu Ministarstva zaštite okoliša i energetike (MZOE, Uprava za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom, Odjel za okolišnu dozvolu, Radnička cesta 80, Zagreb, s naznakom: Okolišna dozvola - Kompostana Prudinec/Jakuševec), zaključno do 18. travnja 2019. godine.

Obavijest o provođenju javne rasprave objavljena je na oglasnim pločama i internetskim stranicama Grada Zagreba i Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Simpozij „Voda u urbanom krajobrazu“

Povodom obilježavanja 3. Međunarodnog dana krajobraza Vijeća Europe (20. listopada 2019.), Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja RH kao nacionalna kontakt točka za provedbu Konvencije o europskim krajobrazima Vijeća Europe organizira Simpozij „Voda u urbanom krajobrazu“. Simpozij se u suradnji s Hrvatskim vodama i Javnom ustanovom Maksimir održava 18. listopada 2019. godine s početkom u 12 sati, u Hrvatskim vodama.

Renato Petek: Zašto se skriva javna rasprava o Kompostani na Jakuševcu?

Kao što smo već ranije izvijestili, objavljen je početak javne rasprave o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za postojeće postrojenje Kompostana Prudinec/Jakuševec te termin održavanja javnog izlaganja. Javna rasprava u trajanju od 30 dana provodi se u vremenu od 12. ožujka do 10. travnja 2019. godine, do kada građani mogu predati svoje primjedbe.

Tko će preuzeti odgovornost za požar na Jakuševcu?

Zelena akcija traži da Grad Zagreb, ali i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, preuzmu odgovornost za jučerašnji požar na Jakuševcu i ugrožavanje zdravlja građana i građanki Zagreba te provedu detaljnu istragu uzroka požara.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER