eSavjetovanje za poziv Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz IKT

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je 26. rujna 2018. godine pokrenulo proces eSavjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2”

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je 26. rujna 2018. godine pokrenulo proces eSavjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2”, u okviru Prioritetne osi 3 „Poslovna konkurentnost“, Investicijskog prioriteta 3d „Podupiranje kapaciteta MSP-ova za rast na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i uključivanje u inovacijske procese”, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Podsjetimo se, datum početka zaprimanja projektnih prijedloga za prethodnu inačicu Poziva otvorio se 28. kolovoza 2018. godine i bio je otvoren oko 35 sekundi, što je bilo dovoljno vremena da vrijednost prijavljenih projekata dosegne preko 200 % od alokacije koja je iznosila 53 milijuna i 200 tisuća kuna. Prema resornim ministarstvima, sustav eFondovi nije pokazivao znakove usporavanja te je efikasno registrirao sve pristigle prijave do privremene obustave Poziva, a poteškoće s prijavama nastale su, prema tumačenjima nadležnih, „zbog korištenja nepreporučene infrastrukture, zbog poteškoća sa lokalnom mrežom i(li) pristupom internetu nisu odgovornost sustava eFondovi.“

Zbog velikog nezadovoljstva prijavitelja, kao i velikog interesa javnosti, odmah po obustavi Poziva, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU najavila je njegovo otkazivanje i otvaranje novog s povećanom alokacijom od 200 milijuna kuna.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u svojstvu Upravljačkog tijela za Operativni program „Konkurentnost i kohezija” 2014. – 2020.“ objavilo je dana 14. rujna 2018. godine nove izmjene Indikativnog godišnjeg plana Poziva na dostavu projektnih prijedloga (PDP), u kojem je objava novog Poziva zakazana za 15. listopada 2018. godine, s indikativnim datumom objave rezultata na dan 15. svibnja 2019. godine.

ESavjetovanju oko Uputa za prijavitelje novog Poziva možete pristupiti preko sljedeće poveznice, a svojim komentarima možete doprinijeti kvaliteti dokumentacije sve do 10. listopada, kada se savjetovanje zatvara s predviđenom objavom izvješća 15. listopada, odnosno na dan objave novog Poziva.

eSavjetovanje / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Otkazan poziv „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz IKT“

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo gospodarstva usuglasili su stav oko poništenja natječaja „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz IKT“ kao i oko otvaranja novog poziva u najskorijem roku kojim će se podići alokacija za 400 %, odnosno na 200 milijuna kuna.

Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) - 2

Jučer je objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) - 2“. Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem njihovog poticanja na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi unapređenja poslovnih procesa, integriranja poslovnih funkcija, učinkovite organizacije tijeka rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER