eSavjetovanje za poziv Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz IKT

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je 26. rujna 2018. godine pokrenulo proces eSavjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2”

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je 26. rujna 2018. godine pokrenulo proces eSavjetovanja sa zainteresiranom javnošću za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2”, u okviru Prioritetne osi 3 „Poslovna konkurentnost“, Investicijskog prioriteta 3d „Podupiranje kapaciteta MSP-ova za rast na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i uključivanje u inovacijske procese”, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Podsjetimo se, datum početka zaprimanja projektnih prijedloga za prethodnu inačicu Poziva otvorio se 28. kolovoza 2018. godine i bio je otvoren oko 35 sekundi, što je bilo dovoljno vremena da vrijednost prijavljenih projekata dosegne preko 200 % od alokacije koja je iznosila 53 milijuna i 200 tisuća kuna. Prema resornim ministarstvima, sustav eFondovi nije pokazivao znakove usporavanja te je efikasno registrirao sve pristigle prijave do privremene obustave Poziva, a poteškoće s prijavama nastale su, prema tumačenjima nadležnih, „zbog korištenja nepreporučene infrastrukture, zbog poteškoća sa lokalnom mrežom i(li) pristupom internetu nisu odgovornost sustava eFondovi.“

Zbog velikog nezadovoljstva prijavitelja, kao i velikog interesa javnosti, odmah po obustavi Poziva, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU najavila je njegovo otkazivanje i otvaranje novog s povećanom alokacijom od 200 milijuna kuna.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u svojstvu Upravljačkog tijela za Operativni program „Konkurentnost i kohezija” 2014. – 2020.“ objavilo je dana 14. rujna 2018. godine nove izmjene Indikativnog godišnjeg plana Poziva na dostavu projektnih prijedloga (PDP), u kojem je objava novog Poziva zakazana za 15. listopada 2018. godine, s indikativnim datumom objave rezultata na dan 15. svibnja 2019. godine.

ESavjetovanju oko Uputa za prijavitelje novog Poziva možete pristupiti preko sljedeće poveznice, a svojim komentarima možete doprinijeti kvaliteti dokumentacije sve do 10. listopada, kada se savjetovanje zatvara s predviđenom objavom izvješća 15. listopada, odnosno na dan objave novog Poziva.

eSavjetovanje / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Novim pakiranjem do smanjenja bacanja hrane

Iako mnogi potrošači bacaju mlijeko i ostale mliječne proizvode nakon što im istekne datum roka trajanja, točnije oznaka „upotrijebiti do”, činjenica je da će se mlijeko najvjerojatnije moći konzumirati još nekoliko dana. Kako bi se smanjile količine takvog otpada te utjecalo na smanjenje bacanja hrane koja je još uvijek ispravna za konzumaciju, znanstvenici sa Sveučilišta Cornell dizajnirali su „pametan“ karton.

Otkazan poziv „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz IKT“

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo gospodarstva usuglasili su stav oko poništenja natječaja „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz IKT“ kao i oko otvaranja novog poziva u najskorijem roku kojim će se podići alokacija za 400 %, odnosno na 200 milijuna kuna.

Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) - 2

Jučer je objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) - 2“. Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem njihovog poticanja na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi unapređenja poslovnih procesa, integriranja poslovnih funkcija, učinkovite organizacije tijeka rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER