Održivo upravljanje ribarstvom: Razvoj plavog gospodarstva i osnaživanje obalnih zajednica

Panel rasprava održat će se 10. listopada u Hrvatskom domu u Splitu

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira raspravu „Održivo upravljanje ribarstvom: Razvoj plavog gospodarstva i osnaživanje obalnih zajednica“

Panel rasprava održat će se u petak, 10. listopada, u 10 sati u Hrvatskom domu u Splitu.

O izazovima i budućem financiranju zajedničke ribarstvene politike EU-a, potrebama sektora u Hrvatskoj, statusu ribara te pronalaženju ravnoteže između profitabilnosti, ekoloških zahtjeva i sigurne opskrbe hranom, govorit će:

  • Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu (HDZ, EPP) i članica Odbora za ribarstvo
  • Stephen Nikola Bartulica, zastupnik u Europskom parlamentu (Domino, EKR) i član Odbora za ribarstvo
  • Ante Mišura, ravnatelj Uprave za ribarstvo, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva
  • Stjepan Nedoklan, predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore
  • Alen Soldo, redoviti profesor u trajnom izboru, Sveučilišni odjel za studije mora, Sveučilište u Splitu

Okupljenima će se uvodno obratiti Maja Ljubić Kutnjak, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Ana Glaurdić Mekinić, pročelnica Upravnog odjela za turizam, pomorstvo i promet Splitsko-dalmatinske županije.

VEZANE VIJESTI

Veća dostupnost zelenih površina godišnje bi u Zagrebu sačuvala 143 života

Institut za globalno zdravlje u Barceloni (ISGlobal) objavio je rang listu europskih gradova s najvećim rizikom od smrti uslijed nedostatka zelenih površina. Europski gradovi godišnje bi mogli spriječiti čak 43.000 smrtnih slučajeva provođenjem preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o dostupnosti zelenih površina.

U Splitu održana panel rasprava o održivom upravljanju ribarstvom

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je panel „Održivo upravljanje ribarstvom - Razvoj plavog gospodarstva i osnaživanje obalnih zajednica“  na kojem se raspravljalo o izazovima i budućem financiranju sektora, problemima u Hrvatskoj te pronalaženju ravnoteže između profitabilnosti, ekoloških zahtjeva i sigurne opskrbe hranom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER