Iskorištavanje geotermalne energije na području grada Zagreba

Poziv na radionicu

GPC Instrumentation Process d.o.o. kao nositelj projekta „Izrada tehničke dokumentacije za korištenje geotermalne energije na eksploatacijskom polju geotermalne vode Zagreb“ organizira radionicu na temu „Iskorištavanje geotermalne energije na području grada Zagreba“.

Radionica će se održati u petak 5. travnja 2024. u dvorani SPACES MATRIX (Slavonska Avenija 1c, 2.kat, Zagreb) s početkom u 12:30 sati.

Inženjersko-geološke karakteristike geotermalnog polja Zagreb prezentirat će mr. sc. Željka Sladović, dipl.ing.geol. (GEODA Consulting d.o.o.), dok će o analizi isplativosti spajanja Studentskog naselja Stjepan Radić na Savi na opskrbu toplinskom energijom iz geotermalnog izvora govoriti mr. sc. Robert Vuk, dipl.ing str. (Element Energetika d.o.o.).

Projekt „Izrada tehničke dokumentacije za korištenje geotermalne energije na eksploatacijskom polju geotermalne vode Zagreb“ financiran je od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. – 2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”.

VEZANE VIJESTI

FER provodi i pokazuje da živi ono što podučava

Nova solarna elektrana kapaciteta je 600 kW i zajedno s baterijskim spremnikom omogućit će lokalnu proizvodnju i potrošnju gotovo 50 posto ukupnih energetskih potreba FER-a.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER