U Rijeci se održava okrugli stol „Obitelj u centru prostora podrške“

„ProstoRi podrške - program savjetovališta u zajednici“

U ponedjeljak 15. svibnja 2023., s početkom u 13.00 sati, u zgradi Grada Rijeke, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji održat će se okrugli stol pod nazivom „Obitelj u centru Prostora podrške“.

Okrugli stol organizira se u sklopu europskog projekta „ProstoRi podrške - program savjetovališta u zajednici“, a cilj je potaknuti konstruktivnu raspravu o sinergijskim načinima odgovora stručnjaka na potrebe obitelji u zajednici.

Na okruglom stolu sudjelovat će nositelji i partneri projekta „ProstoRi podrške“ te stručnjaci Zavoda za socijalni rad, Obiteljskog centra, Savjetovališta za djecu i mlade Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Psihološkog savjetovališta Sveučilišnog savjetovališnog centra i ostalih relevantnih organizacija i institucija.

Cilj dvogodišnjeg EU projekta „ProstoRi podrške - program savjetovališta u zajednici“ je uspostavljanje savjetovališta u zajednici s ciljem povećanja dostupnosti psiholoških i socijalnih usluga osobama u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti radi sprječavanja kronifikacije psiholoških poteškoća i institucionalizacije te lakšeg uključivanja osobe na tržište rada.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 265.436,65 eura i u potpunosti je financiran iz  Europskog socijalnog fonda – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, putem mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam).

Nositelj projekta je Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka (UZOR), a partneri su Udruga Terra i Grad Rijeka.

VEZANE VIJESTI

Travnate površine Arheološkog parka Pompeji odnedavno održava stado ovaca

Arheološki park Pompeji svoju budućnost vidi u razvoju ekološke poljoprivrede, a u tome je svoju važnu ulogu dobilo i stado od 150 ovaca. Zadaća ovih prirodnih „kosilica“ je održavanje zelenih površina u golemom dijelu Parka u kojem se još ne provode arheološka iskopavanja.

U Rijeci se održava okrugli stol o socijalnoj nejednakosti među djecom

Povodom Svjetskog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti te postavljanja foto-izložbe na riječkom Korzu o socijalnoj isključenosti djece, riječka udruga Centar za kulturu dijaloga je u četvrtak u Rijeci ukazala na poraznu sliku socijalne nejednakosti među djecom i pogubni utjecaj siromaštva djece.

Rijeka: „Mala tura Velikih žena“

„Malu tura Velikih žena“ organizira Udruga za zaštitu obitelji U.Z.O.R. Rijeka povodom obilježavanja kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja“, koja se počela provoditi na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (25. studenog) i traje do 10. prosinca – Međunarodnog dana ljudskih prava.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER