Završena je prva „Urbana džungla“

„Urbana džungla“ održala se u organizaciji Zelenog inkubatora i to na tri lokacije: u Zelenom inkubatoru, Botaničkom vrtu i klubu Botaničar

Cilj festivala „Urbana džungla“ bio je promovirati uzgajanje hrane u gradu, hiperlokalnu proizvodnju, kratke lance opskrbe, osvještavanje zdravih navika u jelu i poticanje bioraznolikosti očuvanjem sjemena u vlastitom vrtu.

U subotu 25. ožujka u organizaciji Zelenog inkubatora održalo se prvo izdanje „Urbane džungle“. Festival je otvorio ravnatelj Botaničkog vrta PMF-a Vanja Stamenković, a usprkos velikoj kiši održane su sve planirane radionice (egzotične vrste meda, fermentiranje, eko uzgoj na balkonu) i ture (botanotoure po Botaničkom, flora Zagreba). Festival su posjetile stotine građana koji su s velikim entuzijazmom došli na razmjenu sjemena.

Nagradu Festivala dobio je Vladimir Dimić, „ilegalac“ koji potajno sadi drveće i zelenilo po Zagrebu i time pridonosi urbanoj džungli, dok su partneri Festivala bili ZMAG – Zelena mreža aktivističkih grupa, Botanički vrt PMF-a u Zagrebu i klub Botaničar.

VEZANE VIJESTI

Dođite na zagrebačku „Urbanu džunglu“

„Urbana džungla“ održava se u organizaciji Zelenog inkubatora u subotu 25. ožujka od 9:30 do 17 sati i to na tri lokacije: u Zelenom inkubatoru, Botaničkom vrtu i klubu Botaničar.

Radionica o štetnicima povrća i eko metodama suzbijanja

Zagrebačka udruga Zeleni inkubator je ove godine počela s provedbom projekta besplatnih radionica za mlade i nezaposlene kojima im se na praktičan način nastoji približiti organsko vrtlarstvo. Radionica o štetnicima povrća i eko metodama suzbijanja održat će se u četvrtak 30. lipnja u prostorima udruge.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER