„Ljubav na sunce“: Solarne projekcije nagrađivanog filma u zagrebačkim kvartovima

Projekcije će se održati na javnim površinama od 15. do 18. rujna na četiri lokacije u Zagrebu - u središtu grada, u Gornjoj Dubravi, Dugavama i Gajnicama

Na sunčanoj strani, servis Zelene energetske zadruge za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva i Udruga KEK, u sklopu zagrebačkog festivala Artupunktura, a uz podršku Motovun film festivala, organiziraju „Ljubav na sunce“ - kino projekcije nagrađivanog dokumentarnog filma „Ljubav oko svijeta” uz pomoć solarne energije.

U duhu festivala Artupunktura, koji zakutke Zagreba „liječi“ umjetnošću, kroz ovu suradnju atraktivni kulturni sadržaji žele se dovesti i van centra grada - u zagrebačke gradske četvrti, ali i poslati vrlo aktualnu poruku o vrijednosti korištenja solarne energije.

„Cilj nam je film - medij koji svi vole - staviti u službu popularizacije solarne energije, koja je posebno važna uslijed trenutne energetske i klimatske krize“, kažu organizatori.

Prikazivanju filma „Ljubav oko svijeta” prethodit će i prikazivanje kratkog filma „Energija smo mi”. Ovaj film prati građane diljem Europe koji su preuzeli proizvodnju i upravljanje lokalnim energetskim resursima u svoje ruke te tako povećali energetsku sigurnost i kvalitetu života u svojoj lokalnoj zajednici. U tjednu nakon projekcija, servis Na sunčanoj strani održat će i besplatna predavanja o solarnim elektranama za kućanstva u četvrtima u kojima će se održati projekcije. Više informacija o tome mogu se pratiti na web stranici servisa.

Ulaz na sve projekcije je besplatan i za sudjelovanje se nije potrebno unaprijed prijaviti. Za pravi romantični i kvartovski ugođaj, na projekcije van centra grada građani su pozvani ponijeti i vlastita sjedala, poput najdraže dekice, stolce ili klupice.

Raspored projekcija „Ljubav na sunce“:

  • CENTAR: Trg J. J. Strossmayera / 15. rujna / 21:00
  • GORNJA DUBRAVA: Livada u Aleji Blaža Jurišića / 16. rujna / 20:00
  • DUGAVE: Livada uz Ulicu sv. Mateja / 17. rujna / 20:00
  • GAJNICE: Park 101. brigade Hrvatske vojske / 18. rujna / 20:00

  • Film „Ljubav oko svijeta” autora Anđele i Davora Rostuhara
„Ljubav oko svijeta” - Anđela i Davor Rostuhar (Udruga KEK) odlučili su medeni mjesec pretvoriti u jednogodišnje istraživanje mogućih odgovora na pitanje „Što je to ljubav?“. Na putovanju su razgovarali s više od 200 ljudi u preko 30 zemalja na šest kontinenata. Po povratku kući, pretvorili su ovo inspirativno iskustvo u dokumentarni film i knjigu „Ljubav oko svijeta“ koji pokazuju svu složenost ljubavi u 21. stoljeću.

 

„Energija smo mi“ - Zamislite drugačiji energetski sustav u kojem je moć nad proizvodnjom čiste, obnovljive energije u rukama nas, građana. Film „Energija smo mi“ prati pojedince diljem Europe – prijatelje, obitelji, vizionare, koji se suočavaju sa zakonodavnim barijerama i vraćaju proizvodnju energije iz ruku velikih energetskih kompanija u ruke građana. Film prati energetske zadruge iz različitih europskih zemalja dok utiru put obnovljivoj energiji te zdravijim i financijski stabilnijim lokalnim zajednicama.

 

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Besplatna predavanja o solarnim elektranama za obiteljske kuće u Zagrebu

Stručni tim neprofitnog servisa za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva Zelene energetske zadruge „Na sunčanoj strani“, od 20. do 24. rujna održat će besplatna informativna predavanja „Solarna elektrana na vašem krovu“ na četiri lokacije u Zagrebu.

U Čakovcu održan zanimljiv događaj o Suncu i solarnoj energiji za kućanstva

Događaj „Zagledaj se u Sunce“ u organizaciji Zelene energetske zadruge (ZEZ), Astronomskog društva Vega Čakovec i Grada Čakovca građanima je dao uvid u mogućnosti koje pruža energija iz Sunca, a uključivao je gledanje u Sunce kroz solarni teleskop, demonstraciju mobilnog solarnog sustava zahvaljujući kojem su građani mogli popiti i „solarnu” kavu te informativna predavanja na temu Sunca i solarne energije za kućanstva.

Na ovim predavanjima možete saznati sve o solarnim elektranama za kućanstva

Gradovi Pazin, Vodnjan – Dignano i Umag - Umago pozivaju na besplatna informativna predavanja pod nazivom „Uključi se u sunce!”. Predavanja će se održati od 28. do 30. ožujka 2023., a građani ova tri grada imaju priliku prikupiti sve ključne informacije o solarnim elektranama za kućanstva koje su im potrebne za donošenje odluke o ulaganju.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER