Besplatna predavanja o solarnim elektranama za obiteljske kuće u Zagrebu

Na sunčanoj strani: Prijavite se za predavanja u Dubravi, Dugavama, Gajnicama i Maksimiru

Stručni tim neprofitnog servisa za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva Zelene energetske zadruge „Na sunčanoj strani“, od 20. do 24. rujna održat će besplatna informativna predavanja „Solarna elektrana na vašem krovu“ na četiri lokacije u Zagrebu.

Predavanja „Solarna elektrana na vašem krovu“ otvorena su za sve građan(k)e koji/e žele saznati kako izgleda proces od ideje do ugradnje solarnih panela na krov obiteljske kuće te zašto je solarna elektrana jedno od najboljih ulaganja današnjice, posebno u jeku energetske krize.

Raspored predavanja „Solarna elektrana na vašem krovu” u Zagrebu:

  • 20.9. GORNJA DUBRAVA, 19:00 - Mjesni odbor Klaka, Ulica Zdenka Škreba 3
  • 21.9. DUGAVE, 19:00 - Mjesni odbor Hrelić / Mjesni odbor Dugave, Ulica sv. Mateja 93
  • 22.9. GAJNICE, 19:00 - Mjesni odbor Gajnice, Ulica Kerestinačkih žrtava 31
  • 24.9. MAKSIMIR, 10:00 - Osnovna škola A.G. Matoša, A. Augustinčića 12

Ulaganje u solarnu elektranu i do sada je bilo isplativije od čuvanja novca u banci, a s rastom cijena energenata ono postaje još isplativije. Uz vlastitu solarnu elektranu, kućni budžet raste za do 85 % dotadašnjeg godišnjeg troška električne energije. To traje kroz barem narednih 25 godina, koliko iznosi prosječan životni vijek solarne elektrane. Jedna od ključnih prednosti korištenja solarne energije je i energetska neovisnost. Samostalnom proizvodnjom električne energije iz obnovljivog izvora koji nam je dostupan lokalno, u svakom dijelu Hrvatske, naši budžeti i kućanstva su zaštićeniji od promjena i kriza u sektoru energetike.

Stručni tim neprofitnog servisa Na sunčanoj strani je u posljednje dvije godine održao informativna predavanja o solarnim elektranama za kućanstva u preko 20 gradova diljem Hrvatske. Kroz sam servis, građanima iz cijele zemlje svakodnevno se pruža podrška u procesu realizacije vlastite solarne elektrane – od prikupljanja prvih informacija, provjere uvjeta i izrade glavnog projekta, do povezivanja s provjerenim instalaterima i korištenja prilika za sufinanciranje.

Prijave su moguće putem sljedećeg online obrasca.

  • ZEZ / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Woodburn hrvatskim tvrtkama želi predstavit prednosti PPA ugovora

Odjel za eksterijer globalne automobilske tvrtke Magna International (Magna) potpisao je svoj prvi ugovor o otkupu električne energije (PPA) s tvrtkom Woodburn Capital Partners. Temeljem sklopljenog ugovora, Woodburn će izgraditi i operativno voditi posebnu fotonaponsku elektranu snage 2,4 MW na lokaciji Magnine tvornice u Češkoj Republici, u skladu s 15-godišnjim PPA aranžmanom.

Preko dvije stotine zainteresiranih za grupnu nabavu solara

Preko 200 pojedinaca, obrta i tvrtki iskazalo je interes za sudjelovanje u grupnoj nabavi solarnih elektrana za koju je „Na sunčanoj strani“, neprofitni servis Zelene energetske zadruge (ZEZ), poziv otvorio krajem prošle godine.

Bliži se kraj roka za prijavu sudjelovanja u grupnoj nabavi solarnih elektrana

Zelena energetska zadruga (ZEZ) je putem neprofitnog servisa Na sunčanoj strani početkom srpnja pozvala fizičke i pravne osobe s područja Zagreba i Zagrebačke županije da se uključe u grupnu nabavu solarnih elektrana. Poziv na sudjelovanje u grupnoj nabavi otvoren je do 10. kolovoza, a veći broj sudionika pomoći će ostvariti bolje uvjete nabave opreme i ugradnje za sve uključene.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER