Na ovim predavanjima možete saznati sve o solarnim elektranama za kućanstva

Uključi se u sunce!

Gradovi Pazin, Vodnjan – Dignano i Umag - Umago pozivaju na besplatna informativna predavanja pod nazivom „Uključi se u sunce!”. Predavanja će se održati od 28. do 30. ožujka 2023., a građani ova tri grada imaju priliku prikupiti sve ključne informacije o solarnim elektranama za kućanstva koje su im potrebne za donošenje odluke o ulaganju.

Kroz predavanja „Uključi se u sunce!” koja će održati stručni tim Na sunčanoj strani, neprofitnog servisa Zelene energetske zadruge za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva, građani Pazina, Vodnjana i Umaga upoznat će komponente kućne solarne elektrane, administrativni i tehnički proces ugradnje, pravilno dimenzioniranje i način obračuna energije iz solarne elektrane te prilike za sufinanciranje.

Putem servisa Na sunčanoj strani, Zelena energetska zadruga građanima iz cijele Hrvatske svakodnevno pruža savjetodavnu, administrativnu i tehničku podršku u donošenju odluke o ulaganju te procesu realizacije solarnih elektrana za kućanstva.

Raspored predavanja po gradovima:

  • PAZIN - 28. ožujka u 17:30 sati - Spomen dom - Dvorana Istra
  • VODNJAN – DIGNANO - 29. ožujka u 17:30 sati - Grad Vodnjan - Dignano - vjenčana sala, Trgovačka 2
  • UMAG – UMAGO - 30. ožujka u 17:30 sati - Gradska vijećnica, Giuseppe Garibaldi 6

Predavanja „Uključi se u sunce!” primjer su kako gradovi mogu i trebaju poticati građane na prijelaz na obnovljive izvore energije, posebno solarnu, koja s obzirom na broj sunčanih sati u Istri može biti itekako isplativa, ističu u Zelenoj energetskoj zadruzi.

Iskoristite prilike za informiranje o ugradnji solarne elektrane! Na predavanjima ćete dobiti odgovore vezane uz specifične uvjete svog kućanstva! Za sudjelovanje se možete prijaviti putem sljedećeg online obrasca.

VEZANE VIJESTI

U Bolu otvorena konferencija DANI SUNCA 2023.

U četvrtak je u Bolu na Braču počela dugo očekivana druga međunarodna konferencija DANI SUNCA 2023. Dvodnevna konferencija okupila je 400 sudionika, više od 60 predavača i panelista.

Ivanić-Grad, uključi se u sunce!

Financijskom i administrativnom podrškom u realizaciji sunčane elektrane, Grad Ivanić-Grad i ZEZ građanima žele olakšati odluku o ugradnji, a sve u svrhu poticanja korištenja sunca kao lokalnog, obnovljivog izvora energije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER