Grad Rijeka upozorava na obavezu podrezivanja zelenila koje ometa promet

U slučaju nepridržavanja odredbe Odluke o komunalnom redu Grada Rijeke, propisana je novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kuna za pravnu te 500,00 kuna za fizičku osobu

Grad Rijeka obavještava sve građane Rijeke čiji vrtovi i okućnice neposredno graniče s nerazvrstanim cestama na području Rijeke, da su dužni podrezivati zelenilo koje s njihovog privatnog posjeda prelazi na javnu prometnu površinu i ometa odvijanje prometa.

Kako ističu u riječkoj gradskoj upravi, odredbom članka 13. stavka 4. Odluke o komunalnom redu Grada Rijeke („SN Grada Rijeke“ broj 4/19 i 21/19) propisano je da je vlasnik, odnosno korisnik nekretnine dužan podrezivati zelenilo zasađeno u dvorištu koje svojim granama prelazi na javno prometnu površinu kako bi se omogućio nesmetan prolaz pješaka i vozila te preglednost prometne signalizacije i javne rasvjete.

Za postupanje protivno navedenoj odredbi propisana je novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kuna za pravnu te 500,00 kuna za fizičku osobu. Nadzor nad primjenom ove odredbe provodi Komunalno redarstvo.

Grad Rijeka putem svojih službi uklanja zelenilo s površina koje održava, a građani čije nekretnine graniče s javno prometnim površinama imaju obvezu ukloniti zelenilo koje eventualno s privatnog posjeda prelazi na javnu površinu, osobito u slučajevima gdje preraslo zelenilo ometa normalno odvijanje prometa i preglednost prometne signalizacije, poručuju iz riječke gradske uprave.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Obnovljeni Park Leopolda Ristera idealna je zelena kvartovska oaza bečkog Margaretena

Park Leopolda Ristera u petom bečkom okrugu Margareten prostire se na površini od 4 800 četvornih metara, a nakon nedavno završene obnove još je ljepši, ugodniji i suvremeniji s više drveća, dječjim igralištem i vježbalištem na otvorenom, podnim fontanama te neizostavnom javnom česmom s vodom koja u glavni grad Austrije stiže izravno iz alpskih izvora u Donjoj Austriji i Štajerskoj.

Akcija „Očistimo grad“ provodi se do 15. srpnja

Čistoća d.o.o. i Komunalno redarstvo Grada Splita u narednih mjesec dana provode akciju „Očistimo grad“. Akcija je započela 16. lipnja i trajat će do 15. srpnja, a cilj je dva puta obići sve gradske kotare i mjesne odbore te u dane redovnog odvoza glomaznog otpada odvesti sav zatečeni otpad, kako onaj prijavljen za odvoz, tako i onaj koji je nepropisno ostavljen na javnoj površini, izvijestili su iz Grada Splita.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER