Slavonski Brod: Krenula upotreba žutih spremnika za plastični otpad i organizirani odvoz biootpada

Odvojeno prikupljanje otpada u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu je s početkom lipnja krenula upotreba žutih spremnika za plastični otpad te organizirano prikupljanje i odvoz biootpada, izvijestilo je TD Komunalac d.o.o. Slavonski Brod.

Plastični otpad se zbog lakšeg sortiranja te daljnje oporabe i dalje prikuplja u vrećicama namijenjenim za ovu vrstu otpada, a njihovo je odlaganje predviđeno u žutim spremnicima do odvoza pružatelja javne usluge.

Sadržaj žutih spremnika odvozit će se prema ustaljenom rasporedu odvoza korisnog otpada, a prilikom pražnjenja žutih spremnika, pružatelj usluge će iskorištene vreće za plastični otpad nadomjestiti novima. Ako se u kućanstvima ukaže potreba za dodatnim vrećicama za plastični otpad, iste se mogu besplatno preuzeti na adresi Stanka Vraza 37 ili na adresi Stjepana pl. Horvata 38 (Uprava društva).

Nakon izvršene pripreme novih ploha za odlaganje te nabave specijaliziranih vozila, od srijede 1. lipnja počelo se i s organiziranim prikupljanjem te odvozom biootpada na području grada Slavonskog Broda prema rasporedu koji je dostupan na mrežnim stranicama TD Komunalac d.o.o.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Za 'zeleniji' Zagreb: Uvodi se novi model naplate odvoza komunalnog otpada

Zagrebačka gradska uprava je u petak javnosti predstavila prijedlog novog modela naplate odvoza komunalnog otpada. Kako je istaknuto, riječ je o modelu koji bi Zagreb trebao učiniti pravednijim, zelenijim i odgovornijim. No, za tako nešto potrebna je suradnja svih građanki i građana glavnog grada Hrvatske i to odgovornijim odvajanjem otpada kako bi ga nadležne gradske službe mogle adekvatno zbrinjavati i reciklirati.

Zagrebački SDP: „Želimo pravedan i transparentan sustav sakupljanja otpada“

Po završetku javne rasprave o novom modelu prikupljanja otpada u Zagrebu u zagrebačkom SDP-u podržavaju gradnju sortirnice na Žitnjaku, kao i plan za kompostanu u Novskoj. Pri donošenju Odluke o javnoj usluzi sakupljanja komunalnog otpada u Gradu Zagrebu težit će pravednoj, socijalno osjetljivoj, održivoj, ekološki i estetski prihvatljivoj te provodivoj odluci, istaknuto je u petak na konferenciji za novinare.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER