Dizajnom za dobre stvari – nove platnene vrećice u Kauflandu

Kaufland predstavio pobjednike svog natječaja kojim je pozvao studente da osmisle novi dizajn za platnene vrećice – prvi je dostupan već sad!

Poznati su pobjednici Kauflandovog natječaja „Dizajnom za dobre stvari“ kojim su u siječnju ove godine studenti pozvani da svojim idejama i kreativnim rješenjima doprinesu podizanju popularnosti korištenja višekratnih platnenih vrećica. Nove vrećice s vizualom mladih hrvatskih dizajnera u Kauflandove trgovine diljem Hrvatske dolaze već ovog tjedna!

Već ovaj tjedan u 44 trgovine Kauflanda diljem Hrvatske moći ćete pronaći nove višekratne platnene vrećice, i to s vizualom mladih hrvatskih dizajnera – pobjednika velikog natječaja Kauflanda „Dizajnom za dobre stvari!“ u kojem su se studenti iz cijele Lijepe naše mogli prijaviti, osmisliti dizajn platnene vrećice na određenu temu iz područja ekologije i zaštite okoliša te osvojiti vrijednu nagradu Apple MacBook Pro! Osim toga, njihov dizajn krasit će Kauflandove vrećice tijekom cijele godine.

Naime, odabrano je četiri pobjednika i pobjednice, odnosno po jedan dizajn za svako godišnje doba. Studentica Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, Sara Bonačić, osmislila je dizajn za proljetnu vrećicu kojim ukazuje na problem globalnog zatopljenja.

„Globalno zatopljenje svakako je ključna tema u našem društvu koja se često zanemaruje jer mislimo da ne postoje načini na koje možemo utjecati na to. No, počnemo li samo malo više čitati o tome, shvatit ćemo da je tu, zapravo, mnoštvo stoga što možemo promijeniti na svakodnevnoj razini kako bismo doskočili ovom problemu. Hvala Kauflandu na mogućnosti da na ovaj način izrazim svoj stav i potaknem ljude na razmišljanje.“ – kazala je Sara Bonačić.

Ostali pobjednici, Nora Bolanča, Ozren Kisić Modruš te Ivan Perić, čiji su radovi oduševili stručni žiri u kojem su uz Leu Ileković Žigić, voditeljicu Marketinga u Kauflandu, bili i poznati glumac Slavko Sobin te pjevačica i voditeljica Ida Prester, također su svojim promišljenim i originalnim dizajnom nadmašili sva očekivanja.

Njihove zamisli na vrećicama moći će se vidjeti kasnije ove godine. Ida Prester, i sama poznata po svojim ekološkim načelima, sudjelovala je u živom razgovor o održivosti i važnosti društveno odgovornog djelovanja te tom prilikom izjavila: „Osobno vjerujem da se treba okretati što prirodnijem načinu života. Zato sam izuzetno sretna što je na natječaj Kauflanda stiglo toliko kvalitetnih prijava i moram reći, nije bilo lako odabrati one najbolje. Budući da smatram da će mnogi kupci u Kauflandu nove vrećice birati i po principu estetike, u svakom sam radu tražila neki osobni pečat, neki novitet i dizajn koji bih i sam rado nosio. Pobjedničke motive sam si mogla zamisliti kao gotov proizvod koji ću lako držati uz sebe kada god idem u shopping, a pritom ću još i izgledati cool – a to nikad nije na odmet.“

Osim Ide, predstavljanje vrećica nije propustila ni glumica Petra Kurtela koja je poručila kako će eko vrećicu rado koristiti u svakodnevnoj kupnji!

Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu tom je prilikom istaknula kako su društveno odgovorne aktivnosti u srži poslovanja Kauflanda te kako se uvijek posebno raduju kada su u pitanju mladi ljudi kojima mogu dati priliku za promociju.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Sve više pariških restorana i trgovina koristi višekratnu staklenu ambalažu

Grad Pariz je krajem lipnja 2021. godine pokrenuo novi zero waste projekt s ciljem rješavanja problema gomilanja ambalažnog otpada. Svakog dana u francuskoj metropoli prikupi se čak 15 tona ove vrste otpada, a zahvaljujući sve većem broju pariških restorana i trgovina koji se uključuju u projekt, sustav pologa na posude za hranu vraća se na velika vrata.

Predložite svoj dizajn platnenih vrećica i osvojite MacBook Pro!

Kaufland je pripremio zanimljiv natječaj pod nazivom „Dizajnom za dobre stvari“ u kojem poziva studente da se priključe u borbi protiv plastičnog otpada i jednokratnih plastičnih vrećica. Studenti kroz ovaj projekt svojim idejama i kreativnim rješenjima mogu doprinijeti podizanju popularnosti korištenja višekratnih platnenih vrećica predlažući svoj dizajn za platnene vrećice iz Kauflanda.

Plastičnim vrećicama odzvonilo i u dm-u!

Trgovački lanac dm je od 1. veljače iz svoje ponude trajno povukao jednokratne plastične vrećice kako bi kupce potaknuo na održiviji način života i doprinio zaštiti okoliša.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER