Predložite svoj dizajn platnenih vrećica i osvojite MacBook Pro!

Studenti, prijavite se! Natječaj traje od 13. do 26. siječnja 2022.!

Kaufland je pripremio zanimljiv natječaj pod nazivom „Dizajnom za dobre stvari“ u kojem poziva studente da se priključe u borbi protiv plastičnog otpada i jednokratnih plastičnih vrećica. Studenti kroz ovaj projekt svojim idejama i kreativnim rješenjima mogu doprinijeti podizanju popularnosti korištenja višekratnih platnenih vrećica predlažući svoj dizajn za platnene vrećice iz Kauflanda.

Društveno odgovorno poslovanje više nije samo trend, već je u poduzećima diljem svijeta postalo glavna odrednica poslovanja, ističu u Kauflandu Hrvatska u kojem se zadnjih nekoliko godina svojim društveno odgovornim projektima trude izravno pozitivno utjecati na lokalne zajednice u kojima posluju te poticati promjene u ponašanju svojih kupaca.

Ni zaštita okoliša u Kauflandu nije samo slovo na papiru. To je prvi trgovački lanac koji je još u siječnju 2020. sa svojih blagajna potpuno izbacio jednokratne plastične vrećice, a sada nastavlja raditi na održivim alternativama i uskoro pokreće novu kampanju. Naime, u Kauflandu su pripremili natječaj pod nazivom „Dizajnom za dobre stvari“ kojim pozivaju studente da im se priključe u borbi protiv plastičnog otpada i jednokratnih plastičnih vrećica. Studenti kroz ovaj projekt svojim idejama i kreativnim rješenjima mogu doprinijeti podizanju popularnosti korištenja višekratnih platnenih vrećica i to tako što će predložiti dizajn platnenih vrećica iz ovog trgovačkog lanca.

Studenti svoje prijedloge dizajna za platnene vrećice iz Kauflanda mogu prijaviti od 13. do 26. siječnja 2022. i to putem sljedeće poveznice, a četiri najbolje ocijenjena grafička rješenja Kaufland će aplicirati na platnene vrećice te prodavati u svim trgovinama u Hrvatskoj. Također, svaki od četiri pobjednika kao nagradu dobiva Appleovo računalo MacBook Pro.

Podsjetimo, od 1. siječnja 2022. u Hrvatskoj je konačno stupila na snagu zabrana stavljanja na tržište laganih plastičnih vrećica za nošenje, a Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja pozvalo je građan(k)e da u kupnju idu s platnenom vrećicom ili košarom. Koristimo priliku da Kaufland upozorimo na velik broj štetnih plastičnih proizvoda, poput ekološki neprihvatljivih i opasnih plastičnih lampiona, koje su i prošle godine prodavali u svojim trgovinama uoči blagdana Svih svetih, a okoliš, pročelja i krovove svojih trgovina mogli bi obogatiti s više zelenila po uzoru na trgovine kakve otvaraju u drugim europskim zemljama.

 

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Sve više pariških restorana i trgovina koristi višekratnu staklenu ambalažu

Grad Pariz je krajem lipnja 2021. godine pokrenuo novi zero waste projekt s ciljem rješavanja problema gomilanja ambalažnog otpada. Svakog dana u francuskoj metropoli prikupi se čak 15 tona ove vrste otpada, a zahvaljujući sve većem broju pariških restorana i trgovina koji se uključuju u projekt, sustav pologa na posude za hranu vraća se na velika vrata.

Dizajnom za dobre stvari – nove platnene vrećice u Kauflandu

Poznati su pobjednici Kauflandovog natječaja „Dizajnom za dobre stvari“ kojim su u siječnju ove godine studenti pozvani da svojim idejama i kreativnim rješenjima doprinesu podizanju popularnosti korištenja višekratnih platnenih vrećica. Nove vrećice s vizualom mladih hrvatskih dizajnera u Kauflandove trgovine diljem Hrvatske dolaze već ovog tjedna!

Plastičnim vrećicama odzvonilo i u dm-u!

Trgovački lanac dm je od 1. veljače iz svoje ponude trajno povukao jednokratne plastične vrećice kako bi kupce potaknuo na održiviji način života i doprinio zaštiti okoliša.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER