Prvog dana ožujka otvara se reciklažno dvorište Donji grad u Osijeku

Prilika za još ljepši i zeleniji izgled grada na Dravi

Četvrto reciklažno dvorište gradskog poduzeća Unikom u osječkoj gradskoj četvrti Donji grad ipak se otvara u srijedu 2. ožujka 2022.

Osječko poduzeće za komunalno gospodarstvo Unikom d.o.o. najavilo je otvaranje svog novog te ujedno četvrtog reciklažnog dvorišta u Osijeku. 

Otvaranje reciklažnog dvorišta u gradskoj četvrti Donji grad (Vukovarska cesta 219 b) najavljeno je za srijedu 2. ožujka 2022. u 11 sati.

„Uz ministra Tomislava Čorića, gradonačelnika Ivana Radića, direktora Unikoma Igora Pandžića i ostale goste, svečanim otvaranjem ćemo gradu Osijeku pružiti priliku za još ljepši i zeleniji izgled! Hvala vam što koristite sva dosadašnja reciklažna dvorišta, odvajate otpad, mislite na ekologiju i čistoću našeg i vašeg Osijeka!“, navode u osječkom Unikomu.

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Grad Osijek otvorio i četvrto reciklažno dvorište

Četvrto reciklažno dvorište na području Osijeka otvorili su u srijedu osječki gradonačelnik Ivan Radić i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić. Novo reciklažno dvorište izgrađeno je u Donjem gradu, a građani Osijeka ondje mogu besplatno odlagati 48 vrsta otpada, uključujući i onaj opasan za okoliš, izvijestili su iz Ureda gradonačelnika Ivana Radića.

Osijek nadograđuje sustav gospodarenja otpadom

Osijek je prvi grad u Hrvatskoj u kojem kreće isporuka novih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada: 15.500 spremnika za plastiku i 16.100 spremnika za biootpad koji će se isporučiti u nekoliko navrata.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER