Austrijska tvrtka LINE Technology uspješno povećava stope recikliranja

LINE Technology nudi sustavna rješenja u području obrade industrijskih ostataka i otpada od kompozitnih materijala

Specijalist za sortiranje otpada nagrađen je za svoj BLUELINE modularni sustav za obradu industrijskih ostataka

Austrijska tvrtka LINE Technology ovogodišnja je dobitnica nagrade za inovacije Niederösterreich Innovationspreis u kategoriji velikih i srednjih tvrtki koju zajedno dodjeljuju pokrajinska vlada i Gospodarska komora Donje Austrije. Kako se navodi u obrazloženju nagrade, BLUELINE modularni sustav za preradu industrijskih ostataka uspješna je inovacija koja pokriva gotovo sve procese mehaničkog sortiranja i prerade otpada od koje će koristi imati brojne tvrtke u industriji recikliranja.

Tvrtka LINE Technology osnovana je 2020. godine i usmjerena je na implementaciju novih tehnologija razvrstavanja otpada koje pomažu u povećanju stope recikliranja i postizanju ušteda resursa, a osim nagrađenog modularnog sustava BLUELINE razvili su i novu proizvodnu inovaciju – modul SORT FLUID koji omogućuje suho odvajanje heterogenih mješavina čestica.

© LINE Technology

Odgovorno postupanje s otpadom i industrijskim ostacima s ciljem očuvanja resursa često ne uspijeva zbog neisplativih sustava recikliranja. U smislu održivog i ekonomski isplativog recikliranja, LINE Technology nudi sustavna rješenja u području obrade industrijskih ostataka i otpada od kompozitnih materijala. Njihovi su strojevi dizajnirani kao standardni ISO kontejneri od 20 stopa i stoga su spremni za mobilnu upotrebu bilo gdje u svijetu što omogućuje recikliranje vrijednih materijala izravno na licu mjesta.

© LINE Technology

Decentralizirano upravljanje modularnim sustavom odvija se bežično pomoću tableta i jamči najjednostavnije rukovanje i nadzor, a moguća je i njegova integracija u postojeće sustave, kao i proširenje dodatnim modulima (strojevima) i njihov individualno prilagodljiv raspored. Osim toga, suvremeno upravljanje sustavom korisniku omogućuje reproduciranje obrade jer se jednom postavljeni parametri stroja spremaju te se mogu ponoviti u bilo kojem trenutku, ovisno o protoku materijala. Uz inteligentnu kontrolu, BLUELINE također uključuje kompletnu tehnologiju transporta i doziranja.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zbog nedovoljnog recikliranja u austrijskim kućanstvima skrivene vrijedne sirovine

Prodajte, donirajte, odložite ili reciklirajte! Austrijske tvrtke za gospodarenje otpadom pozivaju stanovništvo na veliko čišćenje. Nedavno istraživanje VOEB-a pokazuje da 80 posto Austrijanaca čuva odjeću, mobitele, dječje igračke ili kućanske aparate iako im više nisu potrebni. Kružno gospodarstvo tako gubi vrijedne sirovine.

Varaždin: Kreće izgradnja sortirnice na Motičnjaku

Gradonačelnik Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u četvrtak je u Gradskoj vijećnici potpisao ugovore o izgradnji i opremanju te nadzoru radova na izgradnji sortirnice na lokaciji Motičnjak u Varaždinu. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER