Mapiranje Trešnjevke: Na Dan bez automobila pješke od placa do Save!

#MOBILITYWEEK - Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost!

Mapiranje Trešnjevke, projekt Cekate-a, pridružuje se programu obilježavanja 20. Europskog tjedna mobilnosti te vas na Dan bez automobila vodi u još jednu izvrsnu šetnju.

Šetnja pod nazivom „Pješke od placa do Save!“ održat će se u srijedu 22. rujna 2021. Susret šetača i šetačica je planiran na Trešnjevačkom placu, a početak šetnje je u 17:30 sati. Naravno, šetnju vodi Vanja Radovanović.

Šetat će se jednom najljepših i najugodnijih, a možda i najdužih staza u Zagrebu, onom koja Trešnjevku spaja s Trnjem i Trešnjevački plac s rijekom Savom. Riječ je o trasi u podzemlje ukopanog potoka Kunišćaka, koja se jednim dijelom naziva Šetalište Jurija Gagarina. Tijkom šetnje moći ćete doznati mnoštvo informacija o povijesti potoka Kunišćaka, važnosti javnih prostora namijenjenih za pješački i biciklistički promet, kao i o mogućnostima za bolje korištenje ove trase. Šetnja će zahvaljujući uvijek zanimljivom voditelju Vanji Radovanoviću biti „začinjena“ raznim zanimljivostima. 

Prijave se primaju isključivo na email mapiranjetresnjevke@gmail.com i to od 18. rujna 2021. do popunjenja mjesta.

 

„Mapiranje Trešnjevke – nevidljivi kvart” je projekt čiji je cilj istraživanje lokalnog identiteta Trešnjevke. Namijenjen je svima onima koji se kreću Trešnjevkom, realno ili virtualno, istražuju trešnjevačku povijest, sadašnjost, možda čak i budućnost, njene osobitosti, događanja, skrivene detalje, priče i mitove, njene nepoznate likove, a sve to kroz razne edukativne akcije: šetnje, foto-safarije, radionice i sve drugo što vam može pomoći pri ulasku u srce samog kvarta, a i u srca trešnjevačkih stanovnika svih dobnih i socijalnih skupina. Kako biste bili u tijeku sa svim nadolazećim programima, uz praćenje internetskih stranica Mapiranje Trešnjevke, možete redovito posjećivati i njihovu izvrsno ažuriranu Facebook stranicu, kao i “Mapiranje Trnja” - posvećenu prijateljskom susjednom kvartu Trnje te  “Jane’s Walk Zagreb”.

 

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER