Mapiranje Trešnjevke: Zelenim stazama na zapad, rubom grada

U ovom se dijelu Zagreba priroda, urbano, ruralno i industrijsko isprepliću kao rijetko gdje u gradu...

Pridružite se šetnji „Zelenim stazama na zapad, rubom grada“, koju u petak 23. listopada od 17 do 20 sati organiziraju Mapiranje Trešnjevke i Centar za kulturu Trešnjevka!

Mapiranje Trešnjevke Centar za kulturu Trešnjevka u petak 23. listopada organiziraju šetnju pod nazivom „Zelenim stazama na zapad, rubom grada“, koja kreće s autobusnog stajališta u Ulici Slavenskog kod Shopping centra Prečko.

Prečko je najzapadniji trešnjevački kvart, onaj koji izravno dotiče zelena područja okolice rijeke Save te predjele Savske Opatovine (koju je od urbanizacije sačuvalo obližnje vodozaštitno područje Stara Loza) i Jankomira (čije je ime sinonim za industrijsko predgrađe zapada, kao što je Žitnjak za isto takvo područje istoka). Šetat će se tim područjima u kojima se priroda, urbano, ruralno i industrijsko isprepliću kao rijetko gdje u gradu i pronaći neka od zanimljivih mjesta kojima takvi prostori obiluju.

Pripremite se za uobičajene epidemiološke mjere (obvezne maske i držanje razmaka), ponesite obuću za šetnju izvan uređenih površina, a preporuča se i dolazak javnim prijevozom jer će završetak šetnje biti dosta udaljen od polazne točke.

Trosatna šetnja će se održati po svim vremenskim uvjetima, dakle i u slučaju kiše.

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER