Webinar na temu zaštite tla

Webinar se održava povodom obljetnice konferencije COP 21

Povodom obljetnice Konferencije stranaka (COP 21) Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o promjeni klime, održane u Parizu u prosincu 2015. godine, veleposlanstva Francuske Republike u Rumunjskoj, Srbiji i Hrvatskoj te francusko Ministarstvo poljoprivrede i prehrane organiziraju webinar na temu zaštite tla.

Webinar u organizaciji veleposlanstava Francuske Republike u Rumunjskoj, Srbiji i Hrvatskoj te francuskog Ministarstva poljoprivrede i prehrane održava se 2. prosinca 2020. od 13.00 do 16.00 sati uz simultani prijevod na hrvatski te srpski i rumunjski jezik:

  • 13.00: Pozdravni govor Njezine Ekscelencije gđe Laurence Auer, veleposlanice Francuske u Rumunjskoj
  • 13.10: Predstavljanje inicijative 4p1000 – Paul Luu, 4p1000
  • 13.35: Predstavljanje misije Tlo, Jean François Soussana, INRAE
  • 14.00: Iskustva iz Rumunjske / Srbije / Hrvatske
  1. Srbija: Stanje zaliha organskog ugljika u tlu u Srbiji - Dragana Vidojević, Agencija za zaštitu životne sredine
  2. Rumunjska: Konzervatorska poljoprivreda - Patrick Valmary – Udruga AIDER
  3. Hrvatska : Poljoprivreda u novoj strategiji s niskim udjelom ugljika 2030-2050 - Vladimir Jelavić, EKONERG
  4. Rumunjska : Pošumljavanje i borba protiv dezertifikacije - Octavian Berceanu, Asociatia IDEI (Institutul pentru Dezvoltare si Inovare)
  • 15.00: Prezentacije "alata" francuskih tvrtki aktivnih u tom području: Poljoprivredni alati: iskustva Souffleta i Michelina / Proizvodi za tlo: Olmix, Timac Agro, Biochar
  • 15.30: Zaključci

Za sudjelovanje je obvezna registracija putem sljedeće poveznice, a za više informacija posjetite stranice Veleposlanstva Francuske Republike u Zagrebu.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

2021.: Europska godina željeznice

2021. je Europska godina željeznice, ali što to znači? Za postizanje klimatske neutralnosti do 2050. EU mora drastično smanjiti emisije CO2 iz prometa. Ulaganje u željeznice i promicanje vlakova kao održive, sigurne i moderne vrste prijevoza jedan je od ciljeva za ovu godinu.

Nova antropogena prijetnja šumama Amazone

Plan novoizabranog brazilskog predsjednika Jaira Bolsonaroa da posiječe bogatstvo amazonske kišne šume, unio je strah i nezadovoljstvo među zaštitnike okoliša i članove autohtone indijanske zajednice. National Geographic se pita je li njihov strah opravdan.

Webinar: Potencijal bioplina u energetskoj tranziciji gradova i regija

Sporazum gradonačelnika (Covenant of Mayors), jedna od najvažnijih inicijativa Europske unije usmjerena na aktivno uključenje lokalne i regionalne uprave u borbu protiv klimatskih promjena, poziva sve zainteresirane da se prijave na webinar kojem je cilj približiti načine korištenja bioplina u gradovima i pojasniti prednosti korištenja energije iz obnovljivih izvora.

Macron: Gubimo bitku protiv globalnog zatopljenja!

„Nismo dovoljno brzi u borbi protiv klimatskih promjena“, izjavio je na pariškom One Planet Summitu predsjednik Francuske Republike Emmanuel Macron i upozorio okupljene svjetske čelnike kako „polako gubimo bitku“ protiv globalnog zatopljenja. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER