Sisak je bogatiji za 160 novih stabala

„Zeleni Sisak za zeleni planet"

U sklopu akcije „Zeleni Sisak za zeleni planet“ jučer je na više od 15 lokacija u Sisku posađeno 160 stabala čime su dodatno ozelenjene gradske površine. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obišla je Trg hrvatskih branitelja te potom i Ulicu Ante Starčevića gdje su u velikim teglama posađena stabla katalpe.

„Nastavljamo prošlogodišnju akciju koja je naišla na izuzetan odaziv kod naših sugrađana. Na Trgu hrvatskih branitelja, gdje smo imali radove uređenja, morali smo ukloniti neka stara i oštećena stabla i tu sad sadimo nova stabla. U Ulici Ante Starčevića gdje smo nekad davno imali drvored kuglastih javora, posadit ćemo stabla u velike tegle. Nastojimo u svim kvartovima posaditi drveće i tako omogućiti da nam Sisak i dalje ostane ovako lijep i zelen“, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Koordinator akcije „Zeleni Sisak za zeleni planet“ je tvrtka Komunalac Sisak sa svojim zaposlenicima i mehanizacijom, a uključena su gradska trgovačka društva i ustanove, kako bi zajedno promicali ekološke vrijednosti i educirali mlade naraštaje o važnosti utjecaja na okoliš.

  • Foto: Komunalac Sisak / Grad Sisak

„Imamo dosta upita i prigovora građana kada moramo srušiti stabla koja su opasna za građane ili imovinu. Mi i kad srušimo jedno stablo, uvijek se trudimo da umjesto njega zasadimo dva ili tri nova stabla koja će budućim generacijama donositi sve blagodati. Grad Sisak je pun zelenila i to mu daje jedan poseban identitet u odnosu na druge gradove i u tom smjeru nastavljamo dalje“, izjavila je krajobrazna arhitektica iz sisačkog Komunalca Morana Čulig.

Nakon jučerašnje akcije ozelenit će se površine u Rimskoj ulici, Ulici A. Starčevića, na Trgu grada Heidenheima i na parkiralištu tržnice Kontroba, kod vrtića Sunce, na Trgu hrvatskih branitelja, Zibelskoj ulici, Šetalištu V. Nazora, u Petrinjskoj ulici, u Novom Selu te u dvorištima škola i vrtića.

Grad Sisak / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Firenca će ove jeseni postati bogatija za 700 stabala

Sudjelovanjem u projektu „Doniraj stablo“ („Dona un albero“) građani pomažu u povećanju broja stabala u glavnom gradu talijanske regije Toskana. Osim što time štite klimu, svako posađeno stablo ili više njih mogu posvetiti voljenoj osobi.

Na četiri lokacije u Sisku zasađeno 145 novih stabala

„Zeleni Sisak za zeleni planet“ je akcija Grada Siska, gradskih trgovačkih društava i ustanova te dječjih vrtića i osnovnih škola koja je ovog ponedjeljka istovremeno održana na četiri sisačke lokacije i na kojima je uspješno posađeno 145 novih stabala.

Sisak: Brod „Juran i Sofija“ ponovno plovi rijekom Kupom

Brod „Juran i Sofija“, koji je prošle godine bio na temeljitom remontu, ponovno  plovi rijekom Kupom te je od subote, 27. lipnja, ponovno na raspolaganju posjetiteljima Siska i Parka prirode Lonjsko polje.

Sisak krenuo s digitaliziranim sustavom odlaganja komunalnog otpada

U nazočnosti gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček i Katarine Luketić, direktorice tvrtke Gospodarenje otpadom Sisak, u petak je pušten u rad prvi od 95 suvremenih polupodzemnih spremnika za odlaganje miješanog komunalnog otpada. Nabava spremnika financira se iz tekućeg poslovanja tvrtke GOS, bez kreditnog zaduženja, istaknuli su u Gradu Sisku.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER