Sisak: Brod „Juran i Sofija“ ponovno plovi rijekom Kupom

Brod plovi subotom, nedjeljom, praznicima i blagdanima, a plovidba traje sat vremena

Brod „Juran i Sofija“, koji je prošle godine bio na temeljitom remontu, ponovno plovi rijekom Kupom te je od subote, 27. lipnja, ponovno na raspolaganju posjetiteljima Siska i Parka prirode Lonjsko polje.

Brod je u vlasništvu Grada Siska, a njime upravlja Park prirode Lonjsko polje. Grad Sisak je s oko sto tisuća kuna sufinancirao obnovu broda koja je obuhvatila popravak motora, nadogradnju instalacije do nabave novog sonara te stolova i klupa za posjetitelje. Prvoj vožnji nakon obnove broda ove se srijede pridružila gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček sa zamjenicima Markom Kričkom i Ivicom Rendulićem.

„U plovidbama brodom Juran i Sofija uživat će naši sugrađani i njihovi gosti. Želja nam je ojačati ovdašnju turističku ponudu i obogatiti je obližnjim Parkom prirode Lonjsko polje, ali i na održiv način koristiti resurse koje Sisku daje priroda. Posebno mjesto tu imaju rijeke na kojima je Sisak gradio svoju povijest i koje ne smije biti zanemarene ni u budućnosti“, kazala je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Brod „Juran i Sofija“ plovit će subotom, nedjeljom, praznicima i blagdanima s isplovljavanjima kod Malog kaptola u 11 i 13 sati. Plovidba traje sat vremena. Za djecu do 7 godina karta se ne plaća, a za starije osobe cijena karte je 20 kuna. Cijena karte za vožnju brodom u paketu s vikend programom u Parku prirode Lonjsko polje je 55 kuna. Broj telefona za rezervacije je 044 672 080.

Grad Sisak / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Na četiri lokacije u Sisku zasađeno 145 novih stabala

„Zeleni Sisak za zeleni planet“ je akcija Grada Siska, gradskih trgovačkih društava i ustanova te dječjih vrtića i osnovnih škola koja je ovog ponedjeljka istovremeno održana na četiri sisačke lokacije i na kojima je uspješno posađeno 145 novih stabala.

Park prirode Lonjsko polje ponovno otvoren za posjetitelje

U Parku koji je udaljen svega sedamdesetak kilometara od Zagreba, trenutačno buja život. Veličanstven biljni i životinjski svijet s kojim ljudi žive stoljećima u skladnom suživotu, u proljeće tradicionalno privlači sve zaljubljenike u stvaralačku moć prirode.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER