Na četiri lokacije u Sisku zasađeno 145 novih stabala

„Zeleni Sisak za zeleni planet“

„Zeleni Sisak za zeleni planet“ je akcija Grada Siska, gradskih trgovačkih društava i ustanova te dječjih vrtića i osnovnih škola koja je ovog ponedjeljka istovremeno održana na četiri sisačke lokacije i na kojima je uspješno posađeno 145 novih stabala.

„Veliki odaziv svih ustanova, trgovačkih društava, ali i naših sugrađana pokazuje koliko je akcija uspješna i opravdana. Nadam se da će se i ostali gradovi pohvaliti sličnim akcijama koje moraju postati tradicionalne kako bi zajedno osigurali sigurnu budućnost našoj djeci na našem zelenom planetu“, naglasila je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Ovoj akciji su se pridružili i učenici iz osnovnih škola, mališani iz sisačkih vrtića Sisak Novi i Sisak Stari te mladi hokejaši KHL Siska koji su od strane stručnjaka upoznati kako iz sadnica postaje drvo nakon čega su pomagali sadnji stabala.

Koordinator akcije „Zeleni Sisak za zeleni planet“ je tvrtka Komunalac Sisak sa svojim zaposlenicima i mehanizacijom, a uključena su gradska trgovačka društva i ustanove, kako bi zajedno promicali ekološke vrijednosti i educirali mlade naraštaje o važnosti utjecaja na okoliš.

Grad Sisak je ovom velikom akcijom uoči početka velike kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj dao značajan doprinos ozelenjavanju urbanih sredina.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Tribina: Energetski i klimatski plan RH - uteg ili spas za klimu?

Greenpeace i Zelena akcija organiziraju tribinu „Energetski i klimatski plan RH - uteg ili spas za klimu?”, kao doprinos trenutnoj javnoj raspravi o Nacrtu Integriranog nacionalnog energetskog i klimatskog plana RH za razdoblje od 2021. do 2030., koja će se održati u utorak, 26. studenog, s početkom u 10:00 sati u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva ulica 2).

Studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci pridružuju se nacionalnoj akciji kolektivne sadnje drveća

Sveučilište u Rijeci u subotu, 26. listopada 2019., s početkom u 11:30 sati, organizira akciju sadnje stabala na Kampusu (Ul. Radmile Matejčić 3), kojom se priključuje građanskoj inicijativi pošumljavanja. Akcija je pokrenuta na svjetskoj razini s ciljem jačanja pluća našeg planeta i povećanja apsorpcije štetnog ugljičnog dioksida, vodećeg stakleničkog plina.

Na riječkom Kampusu zasađena aleja drena

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je akcija ozelenjavanja Kampusa kojom je zasađena aleja drena u Ulici Radmile Matejčić, ispred zgrade sveučilišnih odjela. Na Sveučilištu poručuju kako je ovo tek početak ozelenjavanja Kampusa, koje će se nastaviti provoditi po fazama i kalendaru sadnje.

U Osijeku se do kraja godine sadi 1.115 stabala!

Osječka gradska uprava najavila je sadnju 1.300-1.400 novih stabala, kako u okviru redovne sadnje proračunskim sredstvima, tako i u sklopu „Dana kolektivne sadnje drveća“ koju je pokrenula Inicijativa „Zasadi drvo, ne budi panj“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER