Studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci pridružuju se nacionalnoj akciji kolektivne sadnje drveća

Hvalevrijedne aktivnosti riječkih studenata se nastavljaju!

Sveučilište u Rijeci u subotu, 26. listopada 2019., s početkom u 11:30 sati, organizira akciju sadnje stabala na Kampusu (Ul. Radmile Matejčić 3), kojom se priključuje građanskoj inicijativi pošumljavanja. Akcija je pokrenuta na svjetskoj razini s ciljem jačanja pluća našeg planeta i povećanja apsorpcije štetnog ugljičnog dioksida, vodećeg stakleničkog plina.

Sveučilište u Rijeci već je započelo s konkretnim aktivnostima usmjerenima k ekološkoj održivosti i osviještenom poslovanju, poput prestanka korištenja jednokratne plastike i postupnog kretanja prema sveučilištu bez plastike. Sveučilište ekološku osviještenost nastoji potaknuti i kod svojih studenata, a dobar primjer pruža i svojim promotivnim materijalima koji uključuju višekratne staklene boce i bilježnice od recikliranog papira.

  • S jedne od akcija čišćenja riječkog Kampusa / Foto: Facebook / Okoliš UNIRI

U sklopu tih ekoloških aktivnosti, predviđeno je i ozelenjavanje područja sveučilišnog Kampusa na Trsatu. Akcija sadnje drveća 26. listopada prvi je korak opsežnijeg rada na ozelenjivanju Kampusa, a tako bi se ovaj kvart trebao dodatno integrirati u gradsko tkivo, stvarajući uvjete za ugodan život te podižući svijest studenata, profesora i građana o važnosti promjene svakodnevnih navika radi zaštite našeg okoliša.

Akciji pošumljavanja Kampusa, koju je započeo Rektorat Sveučilišta u Rijeci, mogu se pridružiti svi zainteresirani studenti, a uključeni su i Studentski centar Sveučilišta u Rijeci, kao ključni organizator ove prve akcije sadnje, te Kreativni tim Kampus, koji inače osmišljava aktivnosti unutar okvira „Susjedstva Kampus“, integralnog dijela programskog pravca „27 susjedstava“ EPK 2020, čiji je partner Sveučilište u Rijeci.

Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Podcjenjujemo li količinu mikroplastike u oceanima?

Nakon što je nedavno otkrivena dosad najviša razina mikroplastike na morskom dnu, novo istraživanje pokazuje da u oceanima može biti daleko više mikroplastike nego što je prvotno procijenjeno.

Na riječkom Kampusu zasađena aleja drena

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je akcija ozelenjavanja Kampusa kojom je zasađena aleja drena u Ulici Radmile Matejčić, ispred zgrade sveučilišnih odjela. Na Sveučilištu poručuju kako je ovo tek početak ozelenjavanja Kampusa, koje će se nastaviti provoditi po fazama i kalendaru sadnje.

U Osijeku se do kraja godine sadi 1.115 stabala!

Osječka gradska uprava najavila je sadnju 1.300-1.400 novih stabala, kako u okviru redovne sadnje proračunskim sredstvima, tako i u sklopu „Dana kolektivne sadnje drveća“ koju je pokrenula Inicijativa „Zasadi drvo, ne budi panj“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER