Predstavljanje vodiča za freelancere i honorarce suradnike u medijima

Novinarski dom, srijeda 30. rujna od 11:00 - 12:15 sati

Zbog epidemiološke situacije nude se mogućnosti osobnog dolaska u Novinarski dom te praćenja predstavljanja vodiča za freelancere i honorarce suradnike u medijima putem platforme Zoom.

Sindikat novinara Hrvatske želi privući i motivirati freelancere i honorarne suradnike u medijima da se pridruže sindikatu kako bi pokušao osigurati zaštitu njihovih socijalnih i radnih prava. Jedan od pravaca kojim će pokušati rješavati ta pitanja je granski kolektivni ugovor i prvi kontakti s kolegama iz drugih sindikata poput Sindikata grafičara, kao i s ministricom kulture, već su ostvareni i postoji zajednički interes da se ti pregovori pokrenu.

Sindikat stoga poziva na predstavljanje vodiča i razgovor koji se organizira u suradnji sa zakladom Freidrich Ebert za Hrvatsku i Sloveniju, a održat će se u Novinarskom domu u Zagrebu, u srijedu 30. rujna od 11:00 - 12:15 sati

Na početku će se pozdravnim riječima prisutnima obratiti Türkan Karakurt, voditeljica ureda zaklade Friedrich Ebert za Hrvatsku i Sloveniju i Maja Sever, predsjednica Sindikata novinara, a potom uz moderiranje Krešimira Zubčića slijedi predavanje uz sudjelovanje predavača:

  • Becky Wright, izvršna direktorica, Unions 21 London, Velika Britanija 
  • Pablo Aiquela, predstavnik grupe Europske federacije novinara, Francuska 
  • Andrea Milat, novinarka, Hrvatska 

Predavanje će biti na engleskom jeziku, a zbog epidemiološke situacije nude se dvije mogućnosti:

  • Dolazak u Novinarski dom  
  • Uključivanje preko Zooma 

Za uključivanje putem platforme Zoom potrebno je prijaviti se korištenjem sljedeće poveznice. Nakon registracije primit ćete mail potvrde i informacije o priključivanju sastanku. Priručnik možete pogledati ovdje.

Sindikat novinara Hrvatske / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Tribina: Važnost europskih izbora za okoliš i društvo

Udruga BIOM i Zelena akcija, u suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, pozivaju na tribinu „Važnost europskih izbora za okoliš i društvo” koja će se održati 17. travnja od 10:00 do 13:00 u Kući Europe (Augusta Cesarca 4, Zagreb).

Deklaracija za održivu Europu za sve njene građanke i građane

Udruge Zelena akcija i BIOM, u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, organizirali su 17. travnja u Kući Europe tribinu pod nazivom „Važnost europskih izbora za okoliš i društvo“ na kojoj je predstavljena „Deklaracija za održivu Europu za sve njene građane i građanke“.

Webinar: Potencijal bioplina u energetskoj tranziciji gradova i regija

Sporazum gradonačelnika (Covenant of Mayors), jedna od najvažnijih inicijativa Europske unije usmjerena na aktivno uključenje lokalne i regionalne uprave u borbu protiv klimatskih promjena, poziva sve zainteresirane da se prijave na webinar kojem je cilj približiti načine korištenja bioplina u gradovima i pojasniti prednosti korištenja energije iz obnovljivih izvora.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER