Pokret otoka - Podcast s dogradonačelnicima Hvara i Cresa

Pokret otoka nastavlja s otočnim video podcastom

Nakon pomorskog dobra s Markom Bertolinom nastavlja se niz edukacija s temom energetike i energetske tranzicije

Ako se želite upoznati s energetskom tranzicijom i što nam ona sve donosi u budućnosti; koja je uloga jedinice lokalne samouprave, a koja građana; što se sve već poduzelo u procesu sprječavanja klimatskih promjena i ulogu Tajništva za EU otoke na hrvatskim otocima – bukirajte kalendar i pogledajte “Otočni dijalog” Pokreta otoka koji će se održati 16. veljače od 18 do 19:30 sati putem FB Live kanala.

Podcast “Energetska tranzicija na otocima” vodit će pokretov volonter i stručnjak Ivan Zoković – Cola, a njegovi gosti su Marin Gregorović, dogradonačelnik grada Cresa i Kuzman Novak, dogradonačelnik grada Hvara.

Podcast će biti dostupan uživo na službenoj Facebook stranici Pokret otoka/Island movement. Prethodna registracija nije potrebna.

Nakon podcasta slijedi stručni webinar u kojem će Maja Pokrovac, direktorica gospodarskog udruženja Obnovljivi izvori energije, pričati o ambicioznim ciljevima koje je Hrvatska postavila prema EU te kako svi mi možemo biti dio zelenog plana i realizirati zadane rezultate. Webinar će se održati 25. veljače od 10 do 11 sati. Svi sudionici moći će aktivno sudjelovati u edukaciji te postavljati pitanja.

Prijavnicu za sudjelovanje na online edukaciji možete ispuniti na sljedećoj poveznici.

VEZANE VIJESTI

Obnovljivi izvori energije su aktualniji nego ikad!

Svjetski dan obnovljivih izvora energije obilježava se svake godine 26. travnja, na dan černobilske nuklearne katastrofe koja se dogodila 1986., s ciljem da se osvijesti potreba za istraživanjem i primjenom obnovljivih izvora energije – vjetra, sunca, vode, biomase, geotermalnih izvora.

Anketa za potrebe energetske tranzicije hrvatskih otoka

Tajništvo za čistu energiju EU otoka razvilo je kratak upitnik kako bi svoje savjetodavne i stručne usluge prilagodilo stvarnim otočnim potrebama i odgovorilo na konkretne otočne izazove.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER