Pokret otoka - Podcast s dogradonačelnicima Hvara i Cresa

Pokret otoka nastavlja s otočnim video podcastom

Nakon pomorskog dobra s Markom Bertolinom nastavlja se niz edukacija s temom energetike i energetske tranzicije

Ako se želite upoznati s energetskom tranzicijom i što nam ona sve donosi u budućnosti; koja je uloga jedinice lokalne samouprave, a koja građana; što se sve već poduzelo u procesu sprječavanja klimatskih promjena i ulogu Tajništva za EU otoke na hrvatskim otocima – bukirajte kalendar i pogledajte “Otočni dijalog” Pokreta otoka koji će se održati 16. veljače od 18 do 19:30 sati putem FB Live kanala.

Podcast “Energetska tranzicija na otocima” vodit će pokretov volonter i stručnjak Ivan Zoković – Cola, a njegovi gosti su Marin Gregorović, dogradonačelnik grada Cresa i Kuzman Novak, dogradonačelnik grada Hvara.

Podcast će biti dostupan uživo na službenoj Facebook stranici Pokret otoka/Island movement. Prethodna registracija nije potrebna.

Nakon podcasta slijedi stručni webinar u kojem će Maja Pokrovac, direktorica gospodarskog udruženja Obnovljivi izvori energije, pričati o ambicioznim ciljevima koje je Hrvatska postavila prema EU te kako svi mi možemo biti dio zelenog plana i realizirati zadane rezultate. Webinar će se održati 25. veljače od 10 do 11 sati. Svi sudionici moći će aktivno sudjelovati u edukaciji te postavljati pitanja.

Prijavnicu za sudjelovanje na online edukaciji možete ispuniti na sljedećoj poveznici.

VEZANE VIJESTI

Upotreba i prerada vune u poljoprivredi

Poljoprivredna zadruga otok Krk poziva vas na dva online predavanja o upotrebi sirove vune u vrtlarstvu i poljoprivredi te načinima prerade vune koje organizira u suradnji s Veleposlanstvom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sj. Irske u Republici Hrvatskoj

Anketa za potrebe energetske tranzicije hrvatskih otoka

Tajništvo za čistu energiju EU otoka razvilo je kratak upitnik kako bi svoje savjetodavne i stručne usluge prilagodilo stvarnim otočnim potrebama i odgovorilo na konkretne otočne izazove.

Čista energija za europske otoke

Šest europskih otoka objavilo je u srijedu strategije tranzicije na čistu energiju, čineći tako velik korak prema dekarbonizaciji svojih energetskih sustava s jakim naglaskom na angažman građana.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER