Tribina: Važnost europskih izbora za okoliš i društvo

Dana 17. travnja u Kući Europe

Udruga BIOM i Zelena akcija, u suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, pozivaju na tribinu „Važnost europskih izbora za okoliš i društvo” koja će se održati 17. travnja od 10:00 do 13:00 u Kući Europe (Augusta Cesarca 4, Zagreb).

Dana 26. svibnja hrvatske će građanke i građani imati priliku izabrati svoje predstavnice/ke u Europskom parlamentu na razdoblje od sljedećih pet godina. Europska unija ima važnu ulogu u stvaranju i oblikovanju politika zaštite okoliša u Hrvatskoj, dok hrvatski europarlamentarci/ke kroz rad u Europskom parlamentu imaju izravnu mogućnost utjecati na oblikovanje tih politika.

Hrvatska je ulaskom u EU ostvarila značajan napredak na području zaštite okoliša i prirode, ali brojni izazovi za Europu i Hrvatsku tek predstoje. Ubrzan gubitak bioraznolikosti, klimatske promjene, smanjenje dostupnih vodnih resursa i otpad rastuće su prijetnje dobrobiti i opstanku čovječanstva. Europski parlament ima važnu ulogu u odlučivanju kako će se Europa postaviti prema izazovima sadašnjice da bi se zaštitila naša budućnost.

Ususret izborima za Europski parlament Udruga BIOM i Zelena akcija organiziraju seriju javnih rasprava o ključnim okolišnim i klimatskim pitanjima. Ovakve javne rasprave izrazito su bitne u mjesecima prije nadolazećih europskih izbora. Zato su one obilježene i porukama ovajputglasam.eu kampanje Europskog parlamenta - kad svi glasaju, svi pobjeđuju.


Program:

  • 09.30 – 10.00 Registracija
  • 10.00 – 10.15 Uvodne riječi: Organizatori BIOM i Zelena akcija te Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj
  • 10.15 – 10.30 Predstavljanje kampanje #ovajputglasam - Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj
  • 10.30 – 11.00 Predstavljanje “Zelenog manifesta” - liste zelenih priroriteta prema političkim strankama i kandidatima na europskih izborima
  • 11.00 – 11.15 Pauza za kavu
  • 11.15 – 13.00 Panel rasprava: Irma Popović Dujmović (WWF Adria), Miljenka Kuhar (DOOR), Željka Rajković (BIOM), Marko Košak (Zelena akcija), TBA

Moderatorica: Maja Sever

Više informacija o tribini potražite na Facebook događaju Tribina: Važnost europskih izbora za okoliš i društvo.

Ekovjesnik

 

>>> Pročitajte još >>> Europski izbori 2019.

VEZANE VIJESTI

Deklaracija za održivu Europu za sve njene građanke i građane

Udruge Zelena akcija i BIOM, u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, organizirali su 17. travnja u Kući Europe tribinu pod nazivom „Važnost europskih izbora za okoliš i društvo“ na kojoj je predstavljena „Deklaracija za održivu Europu za sve njene građane i građanke“.

Predavanje: Zelene teme i EU izbori

Kako se bliže izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 26. svibnja 2019., Udruga BIOM organizira predavanje pod nazivom „Zelene teme i EU izbori“.

Europski izbori 2019.

Jeste li već posjetili novu internetsku stranicu koja objašnjava postupke glasovanja u članicama EU? Europski izbori će se u Hrvatskoj održati u nedjelju, dana 26. svibnja 2019. Pravo glasa imaju osobe starije od 18 godina, a glasanje je moguće i izvan mjesta prebivališta ili u inozemstvu, no samo ako najkasnije 10 dana prije izbora podnesete zahtjev nadležnom tijelu državne uprave.

Bandić se opet osvećuje Zelenoj akciji!

Danas je održana konferencija za medije Zelene akcije povodom smanjenja financiranja Zelenog telefona od strane Grada Zagreba za čak 67 %. To je uslijedilo nakon što se Zelena akcija žestoko sukobila s Milanom Bandićem kroz inicijativu „Vratite magnoliju“ te nakon što je ukazivala na gradonačelnikovu promašenu politiku gospodarenja otpadom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER