Tribina: Važnost europskih izbora za okoliš i društvo

Dana 17. travnja u Kući Europe

Udruga BIOM i Zelena akcija, u suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, pozivaju na tribinu „Važnost europskih izbora za okoliš i društvo” koja će se održati 17. travnja od 10:00 do 13:00 u Kući Europe (Augusta Cesarca 4, Zagreb).

Dana 26. svibnja hrvatske će građanke i građani imati priliku izabrati svoje predstavnice/ke u Europskom parlamentu na razdoblje od sljedećih pet godina. Europska unija ima važnu ulogu u stvaranju i oblikovanju politika zaštite okoliša u Hrvatskoj, dok hrvatski europarlamentarci/ke kroz rad u Europskom parlamentu imaju izravnu mogućnost utjecati na oblikovanje tih politika.

Hrvatska je ulaskom u EU ostvarila značajan napredak na području zaštite okoliša i prirode, ali brojni izazovi za Europu i Hrvatsku tek predstoje. Ubrzan gubitak bioraznolikosti, klimatske promjene, smanjenje dostupnih vodnih resursa i otpad rastuće su prijetnje dobrobiti i opstanku čovječanstva. Europski parlament ima važnu ulogu u odlučivanju kako će se Europa postaviti prema izazovima sadašnjice da bi se zaštitila naša budućnost.

Ususret izborima za Europski parlament Udruga BIOM i Zelena akcija organiziraju seriju javnih rasprava o ključnim okolišnim i klimatskim pitanjima. Ovakve javne rasprave izrazito su bitne u mjesecima prije nadolazećih europskih izbora. Zato su one obilježene i porukama ovajputglasam.eu kampanje Europskog parlamenta - kad svi glasaju, svi pobjeđuju.


Program:

  • 09.30 – 10.00 Registracija
  • 10.00 – 10.15 Uvodne riječi: Organizatori BIOM i Zelena akcija te Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj
  • 10.15 – 10.30 Predstavljanje kampanje #ovajputglasam - Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj
  • 10.30 – 11.00 Predstavljanje “Zelenog manifesta” - liste zelenih priroriteta prema političkim strankama i kandidatima na europskih izborima
  • 11.00 – 11.15 Pauza za kavu
  • 11.15 – 13.00 Panel rasprava: Irma Popović Dujmović (WWF Adria), Miljenka Kuhar (DOOR), Željka Rajković (BIOM), Marko Košak (Zelena akcija), TBA

Moderatorica: Maja Sever

Više informacija o tribini potražite na Facebook događaju Tribina: Važnost europskih izbora za okoliš i društvo.

Ekovjesnik

 

>>> Pročitajte još >>> Europski izbori 2019.

VEZANE VIJESTI

Udruge poručuju: „Nama smeće, a njima Manhattan?! Dosta je!”

„Ako Milan Bandić još nije shvatio da ne želimo ovakav destruktivan GUP, građani i građanke će mu to jasno poručiti na još jednom prosvjedu“, izjavili su danas Zelena akcija, Pravo na grad i Udruga Siget ispred zagrebačke Gradske skupštine. Udruge su najavile prosvjed ispred Skupštine (Ćirilometodska 5) za ponedjeljak, 9. prosinca, u 08:15 sati, uoči održavanja iduće sjednice.

Deklaracija za održivu Europu za sve njene građanke i građane

Udruge Zelena akcija i BIOM, u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, organizirali su 17. travnja u Kući Europe tribinu pod nazivom „Važnost europskih izbora za okoliš i društvo“ na kojoj je predstavljena „Deklaracija za održivu Europu za sve njene građane i građanke“.

Predavanje: Zelene teme i EU izbori

Kako se bliže izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 26. svibnja 2019., Udruga BIOM organizira predavanje pod nazivom „Zelene teme i EU izbori“.

EU i okoliš - čemu glasanje na izborima?

Zelena akcija vas poziva na diskusiju „EU i okoliš - čemu glasanje na izborima” koja će se održati u četvrtak, dana 23. svibnja od 18:30 sati u Zelenoj akciji (Frankopanska 1, Zagreb).

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER