Predavanje: Zelene teme i EU izbori

Srijeda 13. ožujka 2019. u 18 sati

Kako se bliže izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 26. svibnja 2019., Udruga BIOM organizira predavanje pod nazivom „Zelene teme i EU izbori“.

Ukoliko niste dovoljno upoznati s radom Europskog parlamenta i upravljanjem unutar EU, stalo vam je do prirode i budućnosti Zemlje i želite glasati za predstavnike kojima su zelene politike važne kao i vama, dođite na predavanje Marka Popovića: „Zelene teme i EU izbori“ koje će se održati u srijedu, dana 13. ožujka na Biološkom odsjeku PMF-a (Rooseveltov trg 6, predavaona BO2) s početkom u 18 sati.

Marko Popović je magistar politologije, ima radno iskustvo u Zelenoj grupi (Greens/EFA) u Europskom parlamentu i aktivan je u zelenim udrugama posljednjih šest godina, a djeluje i kao predsjednik Zelenog prozora. Na predavanju će pokušati dati što bolji prikaz razvoja zelenih ideja i pokreta te prelazak okolišnih tema u mainstream javnih politika u EU i Hrvatskoj. Odgovorit će i na pitanja koliko i u kojem obliku su zelene teme zastupljene u programima hrvatskih političkih stranaka. Teme pokrivene predavanjem uključivat će i povijest Zelenih stranaka i pokreta u EU i Hrvatskoj prisustvo Zelenih u Europskom parlamentu i vrijednosti koje promiču te neke statistike i predviđanja o izborima.

Izlaskom na izbore građani EU-a sudjeluju u kreiranju politika koje oblikuju njihovu svakodnevicu. Pobrinite se da se čuje i vaš glas!

Ako ne možete doći na predavanje i postaviti sva pitanja koja imate, predavanje možete pratiti i putem YouTube kanala Udruge BIOM.

  • Udruga BIOM / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Sjene drveća mogu ohladiti gradove za 5 °C

Svjetski se gradovi ubrzano zagrijavaju, a novo istraživanje ukazuje nam kako bismo ih u vrlo bliskoj budućnosti mogli učinkovito hladiti sadnjom stabala. Čini nam se kako je velika većina stanovnika gradova dobila znanstvenu potvrdu onoga što već intuitivno zna.

Tribina: Važnost europskih izbora za okoliš i društvo

Udruga BIOM i Zelena akcija, u suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, pozivaju na tribinu „Važnost europskih izbora za okoliš i društvo” koja će se održati 17. travnja od 10:00 do 13:00 u Kući Europe (Augusta Cesarca 4, Zagreb).

Deklaracija za održivu Europu za sve njene građanke i građane

Udruge Zelena akcija i BIOM, u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, organizirali su 17. travnja u Kući Europe tribinu pod nazivom „Važnost europskih izbora za okoliš i društvo“ na kojoj je predstavljena „Deklaracija za održivu Europu za sve njene građane i građanke“.

Europski izbori 2019.

Jeste li već posjetili novu internetsku stranicu koja objašnjava postupke glasovanja u članicama EU? Europski izbori će se u Hrvatskoj održati u nedjelju, dana 26. svibnja 2019. Pravo glasa imaju osobe starije od 18 godina, a glasanje je moguće i izvan mjesta prebivališta ili u inozemstvu, no samo ako najkasnije 10 dana prije izbora podnesete zahtjev nadležnom tijelu državne uprave.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER