Ovog petka After work promatranje ptica

Opustite se nakon dugog radnog tjedna promatrajuću ptice u prirodi Maksimira

Udruga Biom organizira prvo, eksperimentalno after work promatranje ptica. Krenite u avanturu i otkrijte kako ptice provode ljetna popodneva!

Za razliku od dosadašnjih, ranojutarnjih promatranja, Udruga Biom ovo promatranje ptica iznimno organizira u poslijepodnevnim satima. Kako se svi zainteresirani ne uspijevaju pridružiti u ranim subotnjim satima, a među njima smo i mi s Ekovjesnika, Udruga Biom odlučila je provjeriti što ptice rade prije spavanja!

Okupljanje je na istočnom ulazu u park Maksimir u petak u 17:30 sati, a  u šetnji Maksimirom istraživat će se bioraznolikost parka u ljetnim mjesecima. Udruga donosi dalekozore i vodiče za prepoznavanje ptica, a vi ponesite dobru volju i zanimanje za ptičji svijet.

S obzirom na novu epidemiološku situaciju, Udruga Biom preporučuje nošenje zaštitnih maski, a osigurat će se dezinfekcijska sredstva. Napominje se kako će sva oprema biti dezinficirana i spremna za sigurno korištenje.

Predviđeno trajanje je dva sata, iako grupu možete napustiti i ranije. Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima/kama, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite web i Facebook stranicu Udruge Biom gdje ćete na vrijeme saznati je li promatranje eventualno otkazano.

Za više informacija, javite se na info@biom.hr ili kontaktirajte voditeljicu promatranja Ivu na 099 406 54 01.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Dvije vertikalne šume Stefana Boerija puštaju korijene u Kini

Osim što su utjecali na povećanje biološke raznolikosti te stvorili novi urbani vegetacijski sustav raznolikih biljnih vrsta, Boerijevi tornjevi Bosco verticale (Vertikalna šuma) u Milanu predstavljaju ujedno novi simbol i poboljšanje vizure grada. Stefano Boeri dovršava dva nova projekta vertikalnih šuma u Kini, čijoj će ljepoti i atraktivnosti u različitim godišnjim dobima pridonijeti autohtone kineske biljne vrste.

Promatranje ptica u Maksimiru

Ove subote iskoristite lijepo vrijeme i uhvatite sunčeve zrake u šetnji po Maksimirskoj šumi. Pridružite se novom promatranju ptica u organizaciji Udruge BIOM! NAPOMENA: ZBOG NAJAVLJENE KIŠE U SUBOTU, PROMATRANJE PTICA PREBAČENO JE ZA NEDJELJU.

Promatranje ptica u Maksimiru

S popuštanjem epidemioloških mjera Udruga Biom ponovno organizira redovita promatranja ptica vikendom. Prvo je već u subotu, 6. lipnja, u Maksimiru i počinje u 8 sati - sat vremena ranije nego inače, iako se grupi možete i naknadno pridružiti.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER