Riperaj organizira treću radionicu izrade torbi za plažu od plastičnih vrećica

Srpanj je u Rijeci mjesec bez plastike!

U Rijeci se nastavljaju aktivnosti kojima se obilježava „Srpanj bez plastike“ te se u Riperaju u utorak, 7. srpnja, održava već treća radionica prenamjene plastičnih vrećica u torbe za plažu. Požurite s prijavama!

Kako bi se ukazalo na važnost smanjenja upotrebe jednokratnih plastičnih proizvoda te potaknula upotreba okolišu prihvatljivih alternativa, u Rijeci je 3. srpnja prigodno obilježen Međunarodni dan bez plastičnih vrećica, i to organizacijom kreativne radionice pod nazivom „Vrećicu donesi, vijaču odnesi“.

Radionicu su u prostorijama Riperaja – riječke radionice KD Čistoća, zajedno organizirali Grad Rijeka i Udruga Žmergo. Sudionici radionice su trebali donijeti 10-ak kvalitetnijih, debljih plastičnih vrećica, kako bi iz tih plastičnih vrećica izradili vijaču. Tom simboličnom gestom svakako su pridonijeli očuvanju okoliša, a uz to su se i dobro zabavili.

Riperaj nastavlja s aktivnostima obilježavanja „Srpnja bez plastike“ te u utorak, 7. srpnja u 17 sati organizira još jednu radionicu izrade torbi za plažu od plastičnih vrećica. Ranije dvije radionice održane su 9. i 23. lipnja, a treću radionicu ponovno vodi Tanja Blašković.

S obzirom na preporučene epidemiološke mjere za boravak u zatvorenom prostoru, broj polaznika radionice je ograničen, a prijava obavezna i to putem Facebook stranice Riperaja.

Predviđeno trajanje radionice je dva sata, a polaznici radionice sa sobom trebaju donijeti plastične vrećice koje će prenamijeniti u unikatne torbe za plažu.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Bečki vodič za život bez ambalažnog otpada

Hrpa prepunjenih spremnika za otpad: kriza koronavirusa zorno je pokazala koliko se ambalaže od prehrambenih proizvoda može nakupiti u kućanstvu kada svi ostanemo doma.

Dana 3. srpnja obilježava se Međunarodni dan bez plastičnih vrećica!

Međunarodnim danom bez plastičnih vrećica, koji se širom svijeta obilježava dana 3. srpnja, započinje i mjesec bez plastike – Plastic Free July. Sigurni smo da se i vi možete odreći brojnih plastičnih proizvoda za jednokratnu uporabu i hrane u suvišnim plastičnim omotima i pakiranjima. Neke od država članica EU-a već su zabranile upotrebu plastičnih vrećica, ali i drugih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu. Za točno godinu dana konačno će biti zabranjeni diljem EU-a!

Srpanj je u Rijeci mjesec bez plastike!

U Rijeci će se od ponedjeljka, 29. lipnja 2020. godine, uz akciju zamjene plastičnih vrećica i prigodnu radionicu obilježavati Međunarodni dan bez plastičnih vrećica i početak mjeseca  srpnja - Mjeseca bez plastike.

Zaustavimo višestruke štete od jednokratne plastike!

Zelena akcija zahtijeva od Ministarstva zaštite okoliša i energetike da žurno propiše zakonske mjere s ciljem značajnog smanjenja proizvodnje, potrošnje i zagađenja jednokratnom plastikom. Ujedno poziva građane i građanke da prestanu koristiti štetne jednokratne plastične proizvode.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER