Podignuta Plava zastava u uvali Svežanj

Kostrenska uvala Svežanj i ove godine s ponosom ističe Plavu zastavu

U uvali Svežanj po dvanaesti se put zavijorila Plava zastava

Zadovoljstvo činjenicom da je upravo Kostrena jedan od nositelja Plave zastave, u svojim su govorima izrazili načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić i direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena Sandra Svetić.

„Podizanje Plave zastave u uvali Svežanj postala je lijepa tradicija uoči početka glavne turističke sezone. Takva međunarodno prepoznatljiva oznaka za Kostrenu ima posebno značenje. Malo gdje se na tako malom prostoru odvija suživot industrije i turizma, ali ako postoji zajedničko usmjerenje ka visokim ekološkim standardima i dobra suradanja, onda je i ovakav rezultat moguć. Plava zastava ujedinjuje takva naša nastojanja i pomaže nam u boljem turističkom pozicioniranju Kostrene”, istaknuo je načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić.

„Provedbu programa Plave zastave provodimo već dvanaest godina s ciljem aktivnog poticanja uređenja plaža i obalnog pojasa, kao i očuvanja prirodnih vrijednosti kakva je uvala Svežanj.“, kazala je direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena Sandra Svetić.

Podizanjem Plave zastave otvorena je i manifestacija „Ljeto u Kostreni“, kojom se Kostrena nastoji afirmirati ne samo kao kupališna destinacija, već i kao odredište dobre zabave.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Crvena zastava na dubrovačkoj plaži, more u Iki izvrsne kakvoće

S obzirom na onečišćenje mora fekalnim vodama iz sustava odvodnje, na plaži dubrovačkog Hotela Libertas Rixos ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti. Na sjevernom Jadranu, točnije u mjestu Ika kraj Opatije, more je pak izvrsne kakvoće.

Štihanje? Ne, hvala!

U okviru programa „Edukacija mještana o održivom razvoju“, koji sufinancira Općina Kostrena, ove subote održat će se i zanimljivo predavanje o vrtlarenju bez prekopavanja.

Predstavljanje udruge Ekoregija Kostrena

U utorak 4. veljače 2020. u Dnevnom boravku susjedstva Kostrena (Narodna čitaonica, Sveta Lucija 14, Kostrena Sveta Lucija), jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, u 18.30 sati održat će se predstavljanje udruge Ekoregija Kostrena.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER