Koprivnica: „Hodanjem do zdravlja“

Ove subote od 9 sati

Aktivnost „Hodanjem do zdravlja“ provodi se u sklopu projekta „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

U subotu, 20. lipnja, u Koprivnici će se održati aktivnost „Hodanjem do zdravlja“. Okupljanje je predviđeno ispred zgrade Gradske uprave u Koprivnici od 9,00 sati. Uz stručno vodstvo kineziologa Mihaela Buzine hodat će se stazom dugom 4 km. Pozivaju se svi građani Koprivnice da se priključe šetnji i tako učine nešto dobro za svoje zdravlje.

Aktivnost „Hodanjem do zdravlja“ provodi se u sklopu projekta „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i to na području cijele Republike Hrvatske, a sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda.

Ako niste znali, hodanjem se luči hormon sreće, a to je ujedno najpristupačnije tjelesna aktivnost. Rijetko je povezana s ozljedama i mogu je prakticirati ljudi svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću. Hodanje je jednostavno i ne zahtijeva posebne sposobnosti ni vještine. HZJZ pripremio je i poseban letak Hodanjem do zdravlja.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Od sljedeće godine u Parizu se uvodi ograničenje brzine od 30 km/h

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo planira uvesti ograničenje brzine na području cijelog grada već početkom 2021. godine. Grad Pariz je stoga pokrenuo e-savjetovanje putem kojeg Parižani i Parižanke do 27. studenog imaju priliku dati svoje mišljenje i prijedloge.

Jamstveni žig „Živjeti zdravo“

Prehrambeni proizvodi, koji na svojim pakiranjima imaju otisnut jamstveni žig „Živjeti zdravo“, garantiraju zdravstvenu ispravnost, ali i kvalitetu sukladnu propisanim kriterijima od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nacionalni dan hodanja - Hodanjem do zdravlja

Grad Zagreb, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ organizatori su javnozdravstvene akcije „Hodanjem do zdravlja“ koja će se održati ovog petka, 4. listopada s početkom u 12 sati.

Kako šumsko kupanje može poboljšati vaše fizičko i mentalno zdravlje

Izraz „šumsko kupanje“ potječe iz Japana, a riječ je o tehnici opuštanja kroz povezivanje s prirodom i svim njenim elementima ili jednostavnije – uživanje u šetnji kroz šumu, cvrkutu ptica te ostalim zvukovima, mirisima, okusima i osjetima prirode. Šetnja na svježem šumskom zraku, posebice sada u proljeće, osvježava vaš duh i pozitivno utječe na vaše raspoloženje, ali i zdravlje.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER