Damir Urban na mini turneji turističkim autobusom po riječkim kvartovima

#OstaniDoma: Riječani i Riječanke danas mogu pratiti koncerte Damira Urbana iz sigurnosti svojih kuća i stanova

Mala turneja Damira Urbana po riječkim kvartovima održava se na inicijativu samog umjetnika i uz potporu Grada Rijeke, a kao poklon svim građanima te kao podrška inicijativi #ostanidoma kao mjere sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Danas u 11.30 sati, na Podvežici, u ulici Martina Kontuša (kod marketa Brodokomerc Nova), Damir Urban, Luka Toman i Sandi Bratonja će iz Turističkog autobusa održat prvi od 12 malih glazbenih nastupa kao poklon svim Riječanima i Riječankama u vrijeme pandemije koronavirusa.

Tijekom dana ovi će mini koncerti, svaki u trajanju od desetak minuta, biti održani na još 11 lokacija po cijeloj Rijeci. Sve lokacije na kojima će se održavati svirke odabrane su na način da građani mini koncert neometano mogu pratiti bez napuštanja svojih domova, prozora i balkona.

Cjelodnevna mini turneja po riječkim kvartovima iz Turističkog autobusa održava se na inicijativu Damira Urbana i uz potporu Grada Rijeke, a kao poklon svim građanima te kao podrška inicijativi #ostanidoma kao mjere sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Grad Rijeka moli sve građan(k)e da  poštuju mjeru socijalne distance, ključnu u borbi sprječavanja zaraze, i da se ne okupljaju na ulici, već da koncerte prate iz sigurnosti svojih kuća i stanova, odnosno s balkona i prozora.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Invazivne crvenouhe kornjače udomljene u Zoološkom vrtu Grada Zagreba

Prve ovogodišnje kornjače uhvaćene na području Zagrebačke županije udomljene su u Zoološkom vrtu Grada Zagreba. Ukupno 15 mužjaka i 18 ženki crvenouhih kornjača nastavit će svoj život u kontroliranim uvjetima. Najmanja i najlakša kornjača teška je samo 15 grama, a najteža čak 2,56 kilograma. Najmanja kornjača je dužine oklopa od samo 9,7 cm, a najveća čak 24,6 cm.

MOJE, TVOJE, NAŠE: Jadran

Pod naslovom „Jadran“, petnaesto izdanje manifestacije „Moje, tvoje, naše“ održat će se u organizaciji Drugog mora od 13. do 15. veljače u Filodrammatici (Korzo 28/1, Rijeka), okupljajući stručnjake i umjetnike koji iz različitih perspektiva pristupaju pojedinim aktualnim i budućim problemima Jadranskog mora i priobalja.

Kako ćemo se sunčati na moru ovog ljeta?

Suncobrani na međusobnoj udaljenosti od tri metra i pregrade od pleksiglasa na plažama? Rezervacije za korištenje tuševa i dezinficiranje zajedničkih prostora? Tako bi ovog ljeta mogao izgledati boravak na talijanskim plažama, javlja rimski dnevnik Il Messaggero.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER