Bečki djelatnici u dobrovoljnoj izolaciji za svoje sugrađane

Poštujmo komunalne djelatnike jer oni su u ovim kriznim situacijama naši pravi heroji!

Zahvaljujući djelatnicima gradskog energetskog poduzeća koji su pristali privremeno raditi i živjeti u izolaciji na svojim radnim mjestima građanke i građani Beča imat će zajamčen pristup struji, grijanju i toploj vodi!

Kako bi građankama i građanima austrijskog glavnog grada i tijekom epidemije koronavirusa osigurali neprekidnu opskrbu električnom i toplinskom energijom, 53 djelatnika bečkog gradskog energetskog poduzeća „Wien Energie” dobrovoljno se povuklo u izolaciju. Smješteni su na pojedinim lokacijama na kojima ovo poduzeće upravlja radom svojih postrojenja gdje će ostati privremeno odvojeni od svojih članova obitelji i vanjskog svijeta kako bi izbjegli moguću infekciju. Prije odlaska u karantenu svi su djelatnici podvrgnuti testiranju i negativni su na koronavirus, a razgovor s dvojicom od njih možete pogledati u priloženom videu koji je snimljen prije njihovog povlačenja u izolaciju.

  • Zahvaljujući ovim hrabrim djelatnicima gradskog poduzeća Wien Energie, građanke i građani Beča imat će zajamčen pristup struji, grijanju i toploj vodi / © Wien Energie

Poduzeće „Wien Energie” za ovu se situaciju priprema već tjednima, no pripreme za samu izolaciju uspješno su završene u vrlo kratkom roku. U svega nekoliko dana na lokacijama njihovih postrojenja za proizvodnju električne i toplinske energije poput elektrana i spalionica otpada uređeno je sve što je potrebno za smještaj zaposlenika - postavljeni su kreveti, opremljene su kuhinje, a na raspolaganje su im stavljeni i razni aparati poput perilica rublja. Uz to, osigurana im je i psihološka podrška.

>>> Pročitajte još >>> Visoka kvaliteta života u glavnom gradu Austrije temelji se na ulaganjima u komunalnu infrastrukturu

  • U izolaciji im je osigurano sve što je potrebno za ugodan smještaj, a osigurana im je i psihološka podrška / © Wien Energie  

Djelatnici u izolaciji zaduženi su za upravljanje postrojenjima i njihovo održavanje, a po potrebi obavljaju i manje popravke. Ovakva mjera omogućava da određeni broj zaposlenika i u slučaju velikog širenja zaraze ostane zdrav i radno sposoban, što u ovom konkretnom slučaju jamči nesmetan rad svih postrojenja i opskrbu cijeloga grada.

  • EurocommPR / Ekovjesnik

  • Bečka spalionica Spittelau / © Schedl

VEZANE VIJESTI

Struja i toplina za desetke tisuća bečkih kućanstava

Spalionica Spittelau je danas jedno od najsuvremenijih svjetskih postrojenja za spaljivanje otpada s visoko učinkovitim sustavom za pročišćavanje otpadnih plinova, koje godišnje prerađuje oko 250.000 tona otpada na najvišoj razini zaštite okoliša, a energija nastala spaljivanjem otpada koristi se za opskrbljivanje toplinom čak 60.000 kućanstava.

Bečki holding slavi 70. rođendan

Bečki holding, po uzoru na koji je prije 12 godina osnovan i zagrebački, ove godine proslavlja 70. obljetnicu postojanja. Tijekom svog postojanja Bečki je holding ostvario infrastrukturna ulaganja u vrijednosti od 70 milijardi eura, odnosno milijardu eura godišnje.

Beč dobiva moderno postrojenje koje višak električne energije pretvara u toplinu

Bečko poduzeće za opskrbu energijom Wien Energie u proljeće 2022. godine u rad bi trebalo pustiti novo postrojenje za pretvorbu električne energije u toplinsku. Vanjski izgled postrojenja bit će inspiriran šarenom fasadom bečke spalionice otpada Spittelau, a krov s urbanim vrtom služit će uzgoju povrća i opuštanju.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER