Römerquelle dostupna isključivo u 100% recikliranim bocama

Kao dio kampanje za podizanje svijesti građana na Zrinjevcu je postavljena instalacija ZELENA u koju su prolaznici mogli odložiti plastičnu ambalažu.

Na novoj etiketi umjesto brenda Römerquelle istaknut je slogan „ZELENA S RAZLOGOM” koji utjelovljuje predanost održivom razvoju i omogućava potrošačima da donesu izbore kojima doprinose zaštiti okoliša i budu dio pozitivne promjene, navodi se u priopćenju tvrtke Coca Cola HBC Hrvatska.

Mineralna voda Römerquelle od sada je na hrvatskom tržištu dostupna isključivo u 100-postotno recikliranim bocama. Time je postala prva voda u Hrvatskoj s cjelokupnim asortimanom u potpunosti napravljenim od recikliranih plastičnih boca, što je još jedna u nizu aktivnosti kojima Coca-Cola u Republici Hrvatskoj nastoji smanjivati svoj izravni utjecaj na okoliš. 

Osim tehnološkog napretka i primjene suvremenih postupaka u proizvodnji ambalaže, Römerquelle  potiče i potrošače na promišljanje i odgovorno ponašanje prema okolišu.

Nova ambalaža proizvoda Römerquelle, izrađena od 100-postotno recikliranih boca, rezultat je višegodišnjeg rada, brojnih testiranja i tehnoloških inovacija koje su omogućile veće korištenje reciklirane plastične ambalaže uz čak 70 posto manje utroška CO2 nego li za boce napravljene od nereciklirane plastike. Pored mineralne vode Römerquelle u Hrvatskoj, Coca-Cola koristi reciklirane bočice za  Römerquelle mineralne vode u Austriji te za izvorske vode Valsar u Švicarskoj.

Uvođenje isključivo recikliranih plastičnih boca kao ambalaže za Römerquelle dio je plana Svijet bez otpada (World Without Waste) kroz koji Coca-Cola izravno pridonosi rješavanju problema povezanih s ambalažom. Kroz ovaj sveobuhvatni, globalni višegodišnji plan Coca-Cola se obvezala do 2030. godine za svaku bočicu ili limenku koju proda pomoći prikupiti istu količinu prazne ambalaže s tržišta. Također, radi se o još jednom važnom koraku do ispunjenja ukupnih i vrlo ambicioznih ciljeva Coca-Cole: do  2025. godine postići da se 100 % primarne ambalaže može reciklirati.

Podsjećamo, Coca-Cola svojim projektom Od izvora do mora potiče akcije čišćenja obala od ambalažnoga otpada te podiže svijest građana o važnosti primjerenoga odlaganja ambalaže i čuvanja hrvatskih vodnih bogatstava. U 2018. godini kroz ovaj projekt je prikupljeno više od 15 tona otpada, u čemu su sudjelovali i zaposlenici Coca-Cole koji su demonstrirali svoju osobnu predanost ciljevima održivosti kroz više od 180 volonterskih sati provedenih u akcijama čišćenja.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Podcjenjujemo li količinu mikroplastike u oceanima?

Nakon što je nedavno otkrivena dosad najviša razina mikroplastike na morskom dnu, novo istraživanje pokazuje da u oceanima može biti daleko više mikroplastike nego što je prvotno procijenjeno.

Coca-Cola za svijet bez otpada

The Coca-Cola Company s tvrtkom Ioniqa Technologies radi na pretvaranju teško oporabljivog plastičnog otpada u visokokvalitetnu plastičnu ambalažu za prehrambenu uporabu

Coca-Cola, Nestlé i PepsiCo ponovno identificirani kao najveći svjetski proizvođači plastičnog otpada

Temeljem globalnih akcija čišćenja i revizije brendova, Coca-Cola, Nestlé i PepsiCo drugu su godinu zaredom identificirani kao tri najveća svjetska proizvođača plastičnog otpada, navodi se u novom izvješću pokreta Break Free From Plastic „BRANDED Volume II: Identifying the World’s Top Corporate Plastic Polluters“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER