Sportska rekreacija za Riječanke i Riječane starije životne dobi

Program je besplatan za sve riječke umirovljenike

Sutra će se u konferencijskoj sali kompleksa Bazeni Kantrida u Rijeci održati prezentacija programa sportske rekreacije za građane starije životne dobi.

Prezentaciji će prisustvovati Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, Dorotea Pešić-Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza, Vladimir Mićović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Emil Baumgartner, predsjednik Matice umirovljenika Rijeke.

Zajednica sportskih udruga grada Rijeke „Riječki sportski savez“, uz pokroviteljstvo i potporu Grada Rijeke, a u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo, organizira program sportske rekreacije građana starije životne dobi koji će se odvijati jednom tjedno u prostorima Bazena Kantrida.

Tijekom tog vremena građanima starije životne dobi bit će omogućeno mjerenje krvnog tlaka, za njih će se organizirati razna tematska predavanja, a po potrebi i prisustvo fizioterapeuta.

Također, Riječanke i Riječani starije životne dobi moći će uz stručno vodstvo koristiti bazen te druge rekreativne programe koji obuhvaćaju učenje različitih znanja i vještina (umijeće padanja, kretanja i slično). Program obuhvaća i slobodno vrijeme na bazenu i besplatan je za sve riječke umirovljenike.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Urbana priroda doprinosi kvaliteti života u gradovima

Dana 23. ožujka 2019. na pariškom Trgu Bastilje simbolično je posađeno 15-tisućito stablo u mandatu aktualne pariške gradonačelnice Anne Hidalgo! Do 2020. godine planira se sadnja još dodatnih 5.000 stabala, čime će Hidalgo ispuniti svoje predizborno obećanje. Za naše prilike prilično neuobičajeno poštovanje birača, zar ne?

Totalna preobrazba najsiromašnije pariške četvrti

U pariškoj četvrti Python-Duvernois, smještenoj u zapadnom dijelu grada na rubu pariške obilaznice Périphérique, pokreće se ambiciozan projekt urbane obnove kojim će se sagraditi 450 novih stanova, sportski park površine 3 hektara te čak 60.000 m2 uredskog prostora.

Parkovi KBC-a Rijeka oživjeli radom osoba s invaliditetom

KBC Rijeka se o svojim pacijentima ne brine samo pružanjem medicinske skrbi, već kvalitetu njihovog liječenja nastoji povećati i uređenjem zelenih površina, javlja riječki portal Moja Rijeka. Socijalna osjetljivost KBC-a Rijeka ogleda se i u tome što na uređenju zelenih površina uglavnom rade osobe s invaliditetom, koje su na ovaj način dobile priliku za zaposlenje, ali i ono puno važnije – povećanje kvalitete vlastitog života!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER