Sportska rekreacija za Riječanke i Riječane starije životne dobi

Program je besplatan za sve riječke umirovljenike

Sutra će se u konferencijskoj sali kompleksa Bazeni Kantrida u Rijeci održati prezentacija programa sportske rekreacije za građane starije životne dobi.

Prezentaciji će prisustvovati Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, Dorotea Pešić-Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza, Vladimir Mićović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Emil Baumgartner, predsjednik Matice umirovljenika Rijeke.

Zajednica sportskih udruga grada Rijeke „Riječki sportski savez“, uz pokroviteljstvo i potporu Grada Rijeke, a u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo, organizira program sportske rekreacije građana starije životne dobi koji će se odvijati jednom tjedno u prostorima Bazena Kantrida.

Tijekom tog vremena građanima starije životne dobi bit će omogućeno mjerenje krvnog tlaka, za njih će se organizirati razna tematska predavanja, a po potrebi i prisustvo fizioterapeuta.

Također, Riječanke i Riječani starije životne dobi moći će uz stručno vodstvo koristiti bazen te druge rekreativne programe koji obuhvaćaju učenje različitih znanja i vještina (umijeće padanja, kretanja i slično). Program obuhvaća i slobodno vrijeme na bazenu i besplatan je za sve riječke umirovljenike.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Totalna preobrazba najsiromašnije pariške četvrti

U pariškoj četvrti Python-Duvernois, smještenoj u zapadnom dijelu grada na rubu pariške obilaznice Périphérique, pokreće se ambiciozan projekt urbane obnove kojim će se sagraditi 450 novih stanova, sportski park površine 3 hektara te čak 60.000 m2 uredskog prostora.

Zabrana korištenja dječjih igrališta

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske naložio je da se sva dječja igrališta na području Republike Hrvatske moraju ograditi i zatvoriti kako bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece na igralištima, a vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe.

Parkovi KBC-a Rijeka oživjeli radom osoba s invaliditetom

KBC Rijeka se o svojim pacijentima ne brine samo pružanjem medicinske skrbi, već kvalitetu njihovog liječenja nastoji povećati i uređenjem zelenih površina, javlja riječki portal Moja Rijeka. Socijalna osjetljivost KBC-a Rijeka ogleda se i u tome što na uređenju zelenih površina uglavnom rade osobe s invaliditetom, koje su na ovaj način dobile priliku za zaposlenje, ali i ono puno važnije – povećanje kvalitete vlastitog života!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER