Koliko stoji sat parkiranja na Zrinjevcu?

Uz najavu naplate parkiranja u cijelom Zagrebu, zanimalo nas je planira li se i uvođenje novih parkirališnih mjesta u središtu grada

Nakon jučerašnjeg sastanka Milana Bandića s predsjednicima zagrebačkih gradskih četvrti i mjesnih odbora potvrđena je namjera uvođenja naplate parkiranja u cijelom Zagrebu. Grad bi se podijelio u pet parkirnih zona te uveo „pravedan sustav naplate prometa u mirovanju“.

„Potvrđeno je, gradonačelnik uvodi novi harač Zagrepčanima! Na sastanku gradonačelnika i predsjednika gradskih četvrti i mjesnih odbora, koji je maloprije završio na Velesajmu, od strane čelnog čovjeka Zagreba jasno je rečeno da za parkiranje želi naplaćivati na svim javnim površinama na području svih kvartova grada Zagreba!“, objavio je na svojoj Facebook stranici gradski zastupnik Tomislav Stojak.

Kako je doznao od sudionika sastanka, „želi se uvesti pravedni sustav naplate prometa u mirovanju na području cijelog Zagreba, a sve u dogovoru s gradskim četvrtima i mjesnim odborima, odnosno oni trebaju odlučiti o pravednom sustavu naplate za sve građane na javnim površinama, a zone bi išle od 0-5.”

„Gradska uprava će pripremiti taj 'pravedni' sustav naplate novog harača i onda će se mjesni odbori i gradske četvrti morati o njemu izjasniti! Kažu da je bilo gotovo pa idilično, jer je gradonačelnik nekoliko puta pozvao na razumijevanje i konsenzus!“, napisao je Tomislav Stojak na Facebooku.

  • Prizor sa Zrinjevca / Foto: Ekovjesnik

Dok nam gradonačelnik Bandić i njegova uprava spremaju uvođenje novog harača, jučer smo od te iste uprave zatražili komentar „nepropisnog“ parkiranja automobila tijekom održavanja Food Film Festivala na Zrinjevcu. Odgovor do sada nismo dobili, no temeljem dosadašnjeg iskustva ne očekujemo da će zagrebačka gradska uprava pokazati pretjeranu zabrinutost zbog ovakvih prizora. Devastacija Zagreba se nastavlja, ni Zrinjevac nije pošteđen.

S.F. / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Novi Bandićev harač: Naplata parkinga u cijelom Zagrebu

Nakon što su u Zagrebu početkom rujna proširene zone naplate parkinga, čini se da gradonačelnik Bandić sprema novi udar na džepove građana. Hoće li se doista uvesti naplata parkiranja na području cijelog grada?

"Skupština podržala Bandićev plan pljačke građana i građanki Zagreba!"

Većina zastupnika i zastupnica zagrebačke Gradske skupštine danas je, ne uvažavajući interes građana i građanki Zagreba, usvojila prijedlog gradonačelnika Bandića o izmjenama Odluke o prikupljanju i naplati otpada koji donosi drastično poskupljenje računa.

Krenula javna rasprava o GUP-u: Zagrepčanke i Zagrepčani pokažite Bandiću što želite od svog grada!

Želite li se uključiti u javnu raspravu o izmjenama zagrebačkog GUP-a, to možete učiniti od 31. srpnja do 14. kolovoza. Gradonačelnik Milan Bandić je određivanjem ovog termina nove javne rasprave usred ljeta i godišnjih odmora još jednom pokazao svoj prezir prema mišljenju građanki i građana Zagreba. Pokažite i vi njemu što želite i ne želite u svom gradu!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER