Novi Bandićev harač: Naplata parkinga u cijelom Zagrebu

Nakon što su u Zagrebu početkom rujna proširene zone naplate parkinga, čini se da gradonačelnik Bandić sprema novi udar na džepove građana. Hoće li se doista uvesti naplata parkiranja na području cijelog grada?

Pročelnica Mirka Jozić je zbog nagomilanog smeća krajem kolovoza Zagrepčankama i Zagrepčanima zaprijetila uvođenjem rigoroznih kazni i najavila poskupljenje odvoza otpada, a kao dodatno „iznenađenje“ građane Zagreba je po povratku s godišnjih odmora početkom rujna dočekala i odluka o proširenju naplatne zone parkinga.

Podsjetimo, od 2. rujna cijela Medvedgradska i Mlinarska ulica ušle su u prvu naplatnu zonu, a u drugu zonu ušle su gradske četvrti Središće, Savica i Medvešćak. U treću zonu dodatno su uvrštena parkirališta uz autobusni terminal na Vrapčanskoj aleji, oko doma zdravlja u Ul. Vrabečak 4, uz Tržnicu Vrapče te Szabin odvojak. Cijene parkiranja nisu se promijenile pa sat parkiranja u III. zoni i dalje iznosi 2 kune, u II. zoni 5 kuna, a u I. zoni 12 kuna.

Gradonačelnik Bandić će danas u 17 sati održati sastanak s predsjednicima gradskih četvrti i mjesnih odbora, o čemu doznajemo putem jučerašnje objave gradskog zastupnika Tomislava Stojaka na Facebooku.

  • Izvor: Facebook / Tomislav Stojak

„Novi harač u Zagrebu, naplata parkiranja u čitavom gradu!? Sutra će se na Velesajmu održati sastanak gradonačelnika, gradske uprave i Holdinga s predsjednicima gradskih četvrti i mjesnih odbora. Osim vječne teme otpada, jako je zanimljiva točka 2. dnevnog reda!“, napisao je Tomislav Stojak.

Osim prve točke dnevnog reda koja se odnosi na gospodarenje otpadom u Zagrebu i „mjere za poboljšanje prikupljanja otpada“, još zanimljivija je druga točka prema kojoj gradonačelnik Bandić očito namjerava uvesti naplatu parkiranja na području cijelog grada. Hoće li uspjeti u svom naumu, uskoro ćemo doznati.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Koliko stoji sat parkiranja na Zrinjevcu?

Nakon jučerašnjeg sastanka Milana Bandića s predsjednicima zagrebačkih gradskih četvrti i mjesnih odbora potvrđena je namjera uvođenja naplate parkiranja u cijelom Zagrebu. Grad bi se podijelio u pet parkirnih zona te uveo „pravedan sustav naplate prometa u mirovanju“.

"Skupština podržala Bandićev plan pljačke građana i građanki Zagreba!"

Većina zastupnika i zastupnica zagrebačke Gradske skupštine danas je, ne uvažavajući interes građana i građanki Zagreba, usvojila prijedlog gradonačelnika Bandića o izmjenama Odluke o prikupljanju i naplati otpada koji donosi drastično poskupljenje računa.

Krenula javna rasprava o GUP-u: Zagrepčanke i Zagrepčani pokažite Bandiću što želite od svog grada!

Želite li se uključiti u javnu raspravu o izmjenama zagrebačkog GUP-a, to možete učiniti od 31. srpnja do 14. kolovoza. Gradonačelnik Milan Bandić je određivanjem ovog termina nove javne rasprave usred ljeta i godišnjih odmora još jednom pokazao svoj prezir prema mišljenju građanki i građana Zagreba. Pokažite i vi njemu što želite i ne želite u svom gradu!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER