Mladi za održivi razvoj Like

Projektnim aktivnostima obuhvaćeno je 75 učenika

Klaster Lika Destination, u suradnji s partnerima Osnovna škola dr. Jure Turića, Srednja škola Plitvička jezera, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Lička ekološka akcija od srpnja provodi projekt „Mladi za održivi razvoj Like".

Projekt je financiran sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kroz poziv „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije“, a ukupna vrijednost projekta iznosi 484.944,37 kn.

Na današnjem sastanku potpisan je Sporazum o partnerstvu i dogovoren raspored projektnih aktivnosti. Cilj projekta je stvaranje svijesti o potrebama održivog razvoja kod djece i mladih, ali i šire lokalne zajednice. Kao središnji problem prepoznata je nerazvijena svijest djece i mladih u Ličko-senjskoj županiji o važnosti življenja u skladu s održivim razvojem. Stoga su ciljne skupine zaposlenici i volonteri partnerskih organizacija koji će se u sklopu projektnih aktivnosti educirati kako na inovativan način uključiti djecu i mlade u održivi razvoj te djeca i mladi na koje će oni utjecati provedbom inovativnih programa izobrazbe o održivom razvoju. Projektnim aktivnostima obuhvaćeno je ukupno 75 učenika.

Klaster djeluje pod motom „Smart sustainable destination“ te su sve aktivnosti koje provodi vođene filozofijom održivog razvoja, a ovaj projekt nadogradnja je dosadašnjih aktivnosti i edukacija namijenjenih odraslim osobama. Na ovaj način, uz pomoć partnerskih udruga i škola, principi održivog razvoja će se na najbolji način približiti djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Važnost projekta se naglašava kroz stvaranje svijesti o održivom razvoju kod djece i mladih koji će, vjerujemo, brzo usvojiti znanja o održivom razvoju i uspješno ih primjenjivati u svakodnevnom životu kao i prenositi stečena znanja i iskustva na svoje kolege iz škole, prijatelje, roditelje i širu lokalnu zajednicu koji će slijediti njihove primjere života u skladu s održivim razvojem.

Klaster Lika Destination / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Certifikati Lika Quality dodijeljeni novim proizvođačima

Više od 60 ljudi okupilo se u ponedjeljak na svečanosti treće dodjele certifikata Lika Quality u NP Plitvička jezera. Bio je to poseban događaj za mnoge ličke proizvođače iz sustava Lika Quality, a pogotovo za 26 novih i 12 proizvođača kojima je produženo trajanje certifikata.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER