Do 30. rujna posjetite osam ličkih atrakcija za 350 umjesto 630 kn

Zajednička ulaznica destinacije Lika

Ovog ljeta kupnjom zajedničke ulaznice po jedinstvenoj cijeni od 350 kn imate priliku posjetiti čak osam ličkih atrakcija

Na području Like nalaze se tri od osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj, ali i Park prirode Velebit kao najveće zaštićeno prirodno područje u Hrvatskoj, jedini pećinski park u svijetu te rodno mjesto jednog od najpoznatijih svjetskih izumitelja svih vremena – Nikole Tesle.

S obzirom da je gotovo 60 posto površine Like zaštićeno nekim oblikom zaštite prema Zakonu o zaštiti prirode, može se reći da je ovaj dio Republike Hrvatske prava ekološka oaza. Poručuju to iz Klastera Lika Destination koji radi na brendiranju ličkih zaštićenih prirodnih područja, što je ujedno i jedan od ciljeva formiranja zajedničke ulaznice.

Zajedničkom ulaznicom tako se može posjetiti čak osam atrakcija i to:

  • Nacionalni park Plitvička jezera
  • Nacionalni park Sjeverni Velebit
  • Nacionalni park Paklenica
  • Park prirode Velebit
  • Baraćeve špilje
  • Pećinski park Grabovača
  • Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda Otočac te
  • Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan

Uzevši u obzir činjenicu da Nacionalni park Plitvička jezera godišnje posjeti 10 posto svih turista koji posjete Republiku Hrvatsku, cilj je da taj veliki broj turista otkrije i ostale, manje poznate, ali također atraktivne prirodne ljepote Like.

Kupljeni voucheri mogu se iskoristiti do 30. rujna ove godine

Zajedničku ulaznicu destinacije Lika moguće je kupiti u Nacionalnom parku Plitvička jezera ili online na stranici Nacionalnog parka Plitvička jezera.  Cijena ulaznice je 350 kn za odrasle i 250 kn za djecu od 7 do 18 godina, što je ušteda od gotovo 50 posto. Kada biste karte kupovali pojedinačno platili biste ih 630 kn!

Osim što se kupnjom ove ulaznice omogućuje velika ušteda, posjetitelji zaštićenih prirodnih područja mogu uživati u netaknutoj prirodi i čistom zraku, doživjeti promjenu triju klima te vidjeti brojne biljne i životinjske vrste koje obitavaju i rastu isključivo u Lici.

Što sve uključuje ulaznica provjerite na ovoj poveznici, a ako uz uživanje u prirodnim ljepotama vrijeme želite provesti aktivno ili isprobavajući gastronomske delicije cjelokupna ponuda Like može se pronaći na stranicama www.lika-destination.hr.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Kada će Zagreb dobiti novi javni park u Jurkovićevoj ulici?

Prvog dana ljeta Zagrepčanke i Zagrepčani imali su priliku doznati mnoštvo zanimljivih informacija o parkovnoj tradiciji svog grada, ali i o mogućnostima uređenja novih parkova i zelenih površina koji nam trebaju pružiti hlad i spas od ljetnih vrućina te sve izraženijih klimatskih promjena.

Certifikati Lika Quality dodijeljeni novim proizvođačima

Više od 60 ljudi okupilo se u ponedjeljak na svečanosti treće dodjele certifikata Lika Quality u NP Plitvička jezera. Bio je to poseban događaj za mnoge ličke proizvođače iz sustava Lika Quality, a pogotovo za 26 novih i 12 proizvođača kojima je produženo trajanje certifikata.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER