Jadranka hoteli - prvi hrvatski lanac hotela s certifikatom ISO 50001:2018

Jadranka hotelima s Lošinja dodijeljen certifikat za upravljanje energetskom učinkovitošću

Na svečanoj dodjeli u Hotelu Bellevue lošinjskim Jadranka hotelima uručen je certifikat ISO 50001:2018. Time su Jadranka hoteli postali prvi lanac hotela u Hrvatskoj sa ISO 50001:2018 certifikatom, što potvrđuje predanost lošinjske tvrtke održivom razvoju. Kako bi dobili djelotvoran alat za učinkovito upravljanje energijom, koji uključuje i zaštitu okoliša, Jadranka hoteli prošli su zahtjevan audit sustava upravljanja energijom koji je provela tvrtka SGS Adriatica iz Italije.

Uvođenjem norme ISO 50001 u poslovanje Jadranka hoteli potvrđuje uspostavu sustava upravljanja energijom prema zahtjevima ranije navedene norme. Konkretni doprinosi navedenog certifikata poslovanju Jadranka hotela su poboljšanje energetske učinkovitosti, definiranje baznih pokazatelje energetske potrošnje, identificiranje kritičnih područja te prilika za poboljšanje, kao i osiguravanje temelja za provedbu učinkovitog planiranja u smislu investicija i planiranih rashoda.

  • Certifikat ISO 50001:2018 / Jadranka hoteli d.o.o. Mali Lošinj

Povodom uručenja certifikata član Uprave Jadranka hotela Rikardo Hesky naglasio je da su energetska učinkovitost i zaštita okoliša dugoročnog strateškog i poslovnog plana Jadranka hotela, ali i tvrtke matice Grupe Jadranka. „Učinkovito upravljanje energijom u skladu je s vizijom poslovanja naše Grupe. Fokusirani smo na daljnje očuvanje ove iznimne prirode Lošinja, na primjenu najboljih praksi te uvažavanje svih načela zaštite okoliša. Cilj nam je biti primjer hotelijerskim tvrtkama u Hrvatskoj, ali i poslovnim subjektima u drugim industrijama, kako je učinkovito upravljanje energijom jedini način za održivo poslovanje.“ - poručio je Rikardo Hesky.

ISO 50001:2018 je međunarodna norma za poboljšanje energetske učinkovitosti. Njenom primjenom u poslovanju organizacije osiguravaju aktivno upravljanje utroškom energije, smanjenje emisija bez negativnog utjecaja, povećanje svjesnosti o važnosti održivog gospodarenja energijom među zaposlenicima, kao i poboljšanje reputacije prema klijentima, poslovnim partnerima i ostalim zainteresiranim stranama.

  • Rikardo Hesky i Drago Goić / Jadranka hoteli Mali Lošinj

„Veliko nam je zadovoljstvo što danas možemo uručiti certifikat  za sustav upravljanja energijom prema normi ISO 50001:2018. tvrtki  Jadranka hoteli kao prvoj hotelijerskoj tvrtka u RH koja je svoje procese uskladila sa zahtjevima nove norme. Norma ISO 50001:2018 zahtijeva i osigurava poboljšanje energetskog učinka, smanjenje utjecaja na okoliš te postizanje kredibiliteta u komunikaciji prema javnosti, što u konačnici vodi zadovoljstvu gostiju, očuvanju okoliša i učinkovitom korištenju upravljanja energijom. Čestitamo upravi Jadranka hotela i svim zaposlenicima jer su certifikacijom dokazali svoju opredijeljenost ka društveno odgovornom poslovanju.“ – rekao je direktor odjela certifikacije tvrtke SGS Adriatica Drago Goić.

Hotel Bellevue / Jadranka hoteli Mali Lošinj

Grupa Jadranka, čija su članica Jadranka hoteli, nositeljica je turističkog razvoja otoka Lošinja. Posluje više od 70 godina, a kvalitetnom ponudom predano radi na pozicioniranju cresko-lošinjskog otočja na ovom dijelu Mediterana. U okviru Grupe djeluju Jadranka hoteli, Jadranka trgovina i Jadranka kampovi, koji upravljaju s hotelima kategorije 4* i 5*, restoranima, vilama i apartmanima, te kampovima i maloprodajnim objektima na otocima Lošinju i Cresu.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

ZaZeleni otok: Mali Iž

Udruga „Eko Zadar“ u sklopu projekta „ZaZeleni otok: Mali Iž“ organizira predavanje „Kako zazeleniti svoj smještajni objekt te ciljano zainteresirati eko-prijateljske goste” u suradnji s Eco bnb platformom.

Počinje energetska tranzicija 10 hrvatskih otoka!

Europska komisija pokreće proces energetske tranzicije EU otoka kako bi im se pružila potpora da postanu samodostatniji, uspješniji i održiviji. Nakon već ranije odabranog Cresko-lošinjskog otočja, na natječaj koje je raspisalo Tajništvo za otoke Europske unije pri Europskoj komisiji, odabrano je 26 europskih otoka, a među njima tri hrvatska, koja će sljedećih godinu dana razvijati plan energetske tranzicije.

Anketa za potrebe energetske tranzicije hrvatskih otoka

Tajništvo za čistu energiju EU otoka razvilo je kratak upitnik kako bi svoje savjetodavne i stručne usluge prilagodilo stvarnim otočnim potrebama i odgovorilo na konkretne otočne izazove.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER