Zagreb: Novi spremnici namijenjeni za poticanje razvoja ekološke svijesti djece

ZGOGOSI - spremnici za odvojeno prikupljanje otpada u obliku životinja

Dana 12. travnja na Zrinjevcu će se održati edukativno-zabavni program za djecu i roditelje u sklopu kojeg će biti predstavljeni novi spremnici za odvajanje otpada u obliku životinja. Spremnici su namijenjeni za postavljanje u dječjim vrtićima.

U petak, 12. travnja, s početkom u 10 sati na Zrinjevcu će se održati edukativno-zabavni program za djecu i roditelje u sklopu kojeg će se predstaviti ZGOGOSI - novi spremnici za odvojeno prikupljanje otpada u obliku životinja. Ovi spremnici su namijenjeni za poticanje razvoja ekološke svijesti djece i postavit će se u zagrebačkim dječjim vrtićima. U tu svrhu u sklopu Plana izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Grada Zagreba pripremljena je i posebna brošura za edukaciju o postupku odvojenog sakupljanja otpada.

Foto: Grad Zagreb

Plan izobrazno-informativnih aktivnosti Grada Zagreba, koji se može preuzeti ovdje, a za koji su sredstva osigurana putem natječaja „Provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom“ i to kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, izrađen je s ciljem senzibiliziranja stanovništva Zagreba, prije svega za područje odvojenog prikupljanja otpada i kompostiranja kako bi se postigla zadovoljavajuća razina informiranja i edukacije o njihovoj ulozi u cjelovitom  sustavu gospodarenju otpadom. Ovim je Planom stvoren okvir za aktivnosti koje je nužno provoditi na području Grada Zagreba, s naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, povećanje odvojenog prikupljanja otpada i ponovne uporabe te povećanja svjesnosti građana kako konkretnim individualnim aktivnostima mogu doprinijeti očuvanju okoliša i održivom razvoju.

Planom se predviđaju i aktivnosti edukacije djece, pa tako i postavljanje ovih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada kojima će se poticati razvijanje ekološke svijesti i edukacija o gospodarenju otpadom. U Gradu Zagrebu se nadaju kako su odabirom dizajna ovih spremnika u obliku životinja uvažili specifičnosti dječjeg spoznajnog i motivacijskog razvoja i sigurnosne kriterije u njihovom svakodnevnom korištenju u gradskim dječjim vrtićima.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Welcome Spring Festival - prvi zagrebački festival bez jednokratne plastike

Od 25. travnja do 5. svibnja 2019. godine Trg J. J. Strossmayera postaje proljetna oaza i interaktivna učionica u kojoj će posjetitelji kroz zabavne, edukativne i kulturne sadržaje učiti o ozbiljnoj i zahtjevnoj temi gospodarenja otpadom. Ovim Festivalom želi se pokrenuti kultura gospodarenja otpadom i pokazati kako je moguće biti kreativan, dobro se zabaviti te jesti i piti uz stvaranje minimalne količine otpada!

Pametno odloži - Bolji Karlovac složi

U Karlovcu je održana prva u nizu od 174 izobrazno-informativnih aktivnosti koje će se tijekom 2019. godine provoditi u okviru projekta „Pametno odloži - Bolji Karlovac složi“.

Supetar ne želi primati smeće cijelog otoka Brača

Gradonačelnica Grada Supetra Ivana Marković oštro se usprotivila Odluci Ministarstva okoliša o zatvaranju deponija „Košer” i prihvaćanju otpada svih jedinica lokalne samouprave na otoku Braču na supetarski gradski deponij „Kupinovica”.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER