Gradsko ili „slipo“ oko?

Nakon dva tjedna rada aplikacije Gradsko oko u Splitu riješena samo jedna prijava građana?

Kako smo već ranije izvijestili, aplikacija Gradsko oko trebala bi prema očekivanjima splitske gradske uprave postati glavni kanal koji će građani/ke Splita koristiti za prijavu komunalnih, prometnih i infrastrukturnih problema te u roku od tjedan dana dobiti povratnu informaciju o statusu rješavanja svojih predmeta.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara je pri predstavljanju ove aplikacije istaknuo kako njena primjena znači „hvatanje koraka s naprednim tehnologijama koje olakšavaju rješavanje komunalnih problema“, no očito je da postoje i daleko jeftiniji i brži načini rješavanja komunalnih problema i to putem društvenih mreža čije je korištenje (još uvijek) besplatno.

S obzirom da je Grad Split za dvogodišnje korištenje ove aplikacije platio čak 120 tisuća kuna, sasvim je opravdano očekivati da će Splićanke i Splićani daleko brže rješavati gradske komunalne probleme, a ne samo „u roku od tjedan dana dobiti povratnu informaciju o statusu rješavanja svojih predmeta.“

Kratku i očekivano duhovitu analizu dvotjednog rada aplikacije Gradsko oko objavila je sve popularnija inicijativa Dnevna doza splitskog nereda, čiju objavu prenosimo u cijelosti:

„Završava i drugi radni tjedan otkad je započela s radom aplikacija Gradsko oko. Građani su poslali desetke prijava od čega je riješena samo jedna (pri čemu se ne vidi kako, ali pretpostavljamo da je bubamara učvršćena i nastavlja sprječavati blokiranje pješaka autom prilikom izlaska iz parka na Bačvicama). Ostale dvije oznake riješenih stvari na mapi nisu bile prijave nego pohvale/šale građana na aplikaciju i djelatnike. 10 radnih dana, 1 bubamara. Je li to zbilja tempo kojim planiraju rješavati komunalne probleme građana? Je li tako spor sustav zbilja vrijedan plaćanja aplikacije? Hoćemo li se morati vraćati dosadnom objavljivanju svake rupe? Molimo vas da se uozbiljite!“

Također, u komentaru navode kako je nakon njihove objave „krenilo rješavanje samo danas 400 % više riješenih u odnosu na prvih 10 dana!“

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Gradsko oko Split – aplikacija za prijavu komunalnih problema

Aplikacija Gradsko oko postat će glavni kanal koji će građani/ke Splita koristiti za prijavu komunalnih, prometnih i infrastrukturnih problema te u roku od tjedan dana dobiti povratnu informaciju o statusu rješavanja svojih predmeta.

Opara: Sanacija Karepovca nema alternativu

Zbog radova na sanaciji splitskog odlagališta otpada Karepovac, stanovnici Splita i neposredne okolice izloženi su neugodnim mirisima koji su se posljednjih dana širili s odlagališta. Iz Grada Splita uvjeravaju građane kako od početka sanacije nisu zabilježena prekoračenja graničnih vrijednosti propisanih Uredbom o razinama onečišćujućih tvari u zraku, a mjerenja se vrše svakodnevno.

[VIDEO] Karepovac godinu dana poslije

Donedavno ruglo Splita i okolice danas nalikuje na saniranu i uređenu površinu, objavio je Grad Split na svojoj Facebook stranici. Pogledajte video i uvjerite se.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER