Gradsko oko Split – aplikacija za prijavu komunalnih problema

Grad Split je za dvogodišnje korištenje aplikacije platio 120 tisuća kuna

Aplikacija Gradsko oko postat će glavni kanal koji će građani/ke Splita koristiti za prijavu komunalnih, prometnih i infrastrukturnih problema te u roku od tjedan dana dobiti povratnu informaciju o statusu rješavanja svojih predmeta.

Nova aplikacija „Gradsko oko“ predstavljena je jučer u splitskoj Gradskoj upravi, a prema riječima Radojke Tomašević, pročelnice Službe za međunarodne i EU fondove, naručena je za potrebe gradskog komunalnog odjela. Grad Split je jedan od deset hrvatskih gradova koji primjenom ove aplikacije omogućavaju dvosmjernu komunikaciju i pristup raznim sudionicima i građanima.

Aplikaciju je razvila riječka tvrtka Ri-Ing net d.o.o., a Grad Split je za njeno dvogodišnje korištenje platio 120 tisuća kuna.

„Prošle smo godine zaposlili komunalne, prometne i poljoprivredne redare koji sada dobivaju svoj alat“, kazao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, napominjući da je primjena ove aplikacije hvatanje koraka s naprednim tehnologijama koje olakšavaju rješavanje komunalnih problema.

Kako je na predstavljanju aplikacije rekao gradonačelnikov savjetnik za komunalu Ivica Grubišić, građani koji prijave problem dobit će odgovor u roku od sedam dana. „To ne znači da će problem biti riješen u tom roku, već će se utvrditi nadležnost službi zaduženih za rješavanje ukoliko to nije Grad Split“, objasnio je Grubišić.

Za aplikaciju će biti zadužena dva komunalna redara koji će zaprimati i obrađivati prijave, a svaki prijavitelj će o statusu svog upita biti obaviješten putem poruka. Stoga je nužna registracija svakog građanina jer nema anonimnih prijava.

Potvrdio je to  i direktor tvrtke Ri-Ing net d.o.o. Marko Andrić, koji je prezentirao primjenu aplikacije Gradsko oko kao segmenta većeg projekta Pazigrad. Riječ je o sustavima koji omogućavaju uključivanje širokog broja sudionika u jednostavno stvaranje evidencije komunalnih problema. Sustav koji je ova tvrtka razvila u primjeni je od 2014. godine, a  rješenja tvrtke koristi 60 lokalnih samouprava u  Hrvatskoj. Aplikaciju Gradsko oko aktivno koristi trideset gradova i općina, no pristup sustavu svojim građanima uz Grad Split omogućuje još svega njih devet.

Osim aplikacije koja se može preuzeti za Android i iOS platforme, građani će probleme moći prijaviti i putem web stranice www.split.oko.hr  ili maila split@oko.hr.

Grad Split / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Gradsko ili „slipo“ oko?

Kako smo već ranije izvijestili, aplikacija Gradsko oko trebala bi prema očekivanjima splitske gradske uprave postati glavni kanal koji će građani/ke Splita koristiti za prijavu komunalnih, prometnih i infrastrukturnih problema te u roku od tjedan dana dobiti povratnu informaciju o statusu rješavanja svojih predmeta.

Opara: Sanacija Karepovca nema alternativu

Zbog radova na sanaciji splitskog odlagališta otpada Karepovac, stanovnici Splita i neposredne okolice izloženi su neugodnim mirisima koji su se posljednjih dana širili s odlagališta. Iz Grada Splita uvjeravaju građane kako od početka sanacije nisu zabilježena prekoračenja graničnih vrijednosti propisanih Uredbom o razinama onečišćujućih tvari u zraku, a mjerenja se vrše svakodnevno.

[VIDEO] Karepovac godinu dana poslije

Donedavno ruglo Splita i okolice danas nalikuje na saniranu i uređenu površinu, objavio je Grad Split na svojoj Facebook stranici. Pogledajte video i uvjerite se.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER