[VIDEO] Karepovac godinu dana poslije

Sanacija Karepovca

Donedavno ruglo Splita i okolice danas nalikuje na saniranu i uređenu površinu, objavio je Grad Split na svojoj Facebook stranici. Pogledajte video i uvjerite se.

„Danas počinjemo jedan veliki iskorak prema budućnosti grada. Vjerujem da ćemo u dobro ugovorenom poslu s tvrtkama Eurco i G.T. Trade te svima drugima koji će odrađivati ovaj značajan posao za Split i 19 gradova i općina naše županije koji zadnjih pedesetak godina ovdje odlažu svoj otpad dovršiti ovu priču u ugovorenom roku. To će biti vrijeme iskušenja i izazova, ali okupio se dobar tim koji će to odraditi“, rekao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara prije godinu dana, točnije 22. studenog 2017. na dan početka radova na sanaciji odlagališta Karepovac.

Karepovac, 21.11.2018. / Grad Split

Godinu dana poslije, Karepovac je u potpunosti promijenio svoj izgled. Donedavno ruglo Splita i okolice danas nalikuje na saniranu i uređenu površinu, premješteno je i preoblikovano oko milijun kubika otpada, a toliko se mjesta oslobodilo za racionalno i odgovorno odlaganje za idućih nekoliko godina, do konačnog zatvaranja i prelaska na Regionalni centar za gospodarenje otpadom u Lećevici, objavio je Grad Split.

Karepovac, 21.11.2018. / Grad Split

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Kostreni 2 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za izgradnju reciklažnog dvorišta

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.415.325,67 kuna uz sufinanciranje s čak 2.043.200,81 kuna bespovratnih europskih sredstava kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, što odgovara vrijednosti 85 % prihvatljivih troškova projekta i predstavlja maksimalni iznos potpore i dosad najveći ostvareni iznos sufinanciranja nekog projekta na koji se Općina Kostrena prijavila.

Opara: Sanacija Karepovca nema alternativu

Zbog radova na sanaciji splitskog odlagališta otpada Karepovac, stanovnici Splita i neposredne okolice izloženi su neugodnim mirisima koji su se posljednjih dana širili s odlagališta. Iz Grada Splita uvjeravaju građane kako od početka sanacije nisu zabilježena prekoračenja graničnih vrijednosti propisanih Uredbom o razinama onečišćujućih tvari u zraku, a mjerenja se vrše svakodnevno.

Radovi prebacivanja otpada na Karepovcu prekidaju se 5. svibnja

Unatoč dužem kišnom periodu u proteklom razdoblju te prekidima radova za vrijeme blagdana, na odlagalištu Karepovac je od početka sanacije 22. studenog 2017. godine do danas prebačeno oko 700 tisuća metara kubnih komunalnog otpada i 30 tisuća metara kubnih građevinskog šuta, što je oko 70 posto od planiranog prema Projektu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER