[VIDEO] Karepovac godinu dana poslije

Sanacija Karepovca

Donedavno ruglo Splita i okolice danas nalikuje na saniranu i uređenu površinu, objavio je Grad Split na svojoj Facebook stranici. Pogledajte video i uvjerite se.

„Danas počinjemo jedan veliki iskorak prema budućnosti grada. Vjerujem da ćemo u dobro ugovorenom poslu s tvrtkama Eurco i G.T. Trade te svima drugima koji će odrađivati ovaj značajan posao za Split i 19 gradova i općina naše županije koji zadnjih pedesetak godina ovdje odlažu svoj otpad dovršiti ovu priču u ugovorenom roku. To će biti vrijeme iskušenja i izazova, ali okupio se dobar tim koji će to odraditi“, rekao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara prije godinu dana, točnije 22. studenog 2017. na dan početka radova na sanaciji odlagališta Karepovac.

Karepovac, 21.11.2018. / Grad Split

Godinu dana poslije, Karepovac je u potpunosti promijenio svoj izgled. Donedavno ruglo Splita i okolice danas nalikuje na saniranu i uređenu površinu, premješteno je i preoblikovano oko milijun kubika otpada, a toliko se mjesta oslobodilo za racionalno i odgovorno odlaganje za idućih nekoliko godina, do konačnog zatvaranja i prelaska na Regionalni centar za gospodarenje otpadom u Lećevici, objavio je Grad Split.

Karepovac, 21.11.2018. / Grad Split

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Uključivanje građana u procese energetskog planiranja

Direktor MENEA-e Alen Višnjić i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek potpisali su partnerski sporazum te u nazočnosti župana Međimurske županije Matije Posavca predstavili projekt „ENES-CE – Povećanje kapaciteta javnih institucija u planiranju i provođenju lokalnih energetskih strategija i planova u suradnji s građanima“.

Opara: Sanacija Karepovca nema alternativu

Zbog radova na sanaciji splitskog odlagališta otpada Karepovac, stanovnici Splita i neposredne okolice izloženi su neugodnim mirisima koji su se posljednjih dana širili s odlagališta. Iz Grada Splita uvjeravaju građane kako od početka sanacije nisu zabilježena prekoračenja graničnih vrijednosti propisanih Uredbom o razinama onečišćujućih tvari u zraku, a mjerenja se vrše svakodnevno.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER