Grad bez prepreka – prijava problema u prometnoj infrastrukturi

Aplikacija Sindikata biciklista

Potaknuti brojnim prijedlozima i upitima članova Sindikata biciklista, u sklopu projekta „Grad bez prepreka” pokrenuta je aplikacija za prijavu problema u prometnoj infrastrukturi.

Biciklisti, osobe s invaliditetom ili roditelji s dječjim kolicima se prilikom svakodnevnog kretanja gradom susreću s brojnim arhitektonskim barijerama no rijetki od njih prijave problem izravno nadležnim tijelima. Putem ove aplikacije, Sindikat biciklista će se pobrinuti da problemi i prijedlozi biciklista, osoba s invaliditetom, pješaka i drugih sudionika u prometu stignu do tijela nadležnih za njihovo rješavanje.

Obrazac je namijenjen prijavi problema, ali i za podnošenje prijedloga, zahtjeva i molbi te njegovim ispunjavanjem Sindikatu biciklista možete javiti što vam smeta u vezi prometne infrastrukture: rupu na nogostupu ili biciklističkoj stazi, izblijedjelu žutu crtu, previsok rubnjak… Vaš prijedlog će biti razmotren, a prijava dostavljena nadležnom tijelu na daljnje postupanje.

>>> Pročitajte još >>> Bolji pristup proizvodima i uslugama za osobe s invaliditetom

Sindikat biciklista će također dostaviti obavijest o odgovoru nadležnog tijela te ih sve objavljivati na svojim internetskim stranicama te tako upozoravati javnost na neriješene probleme prometne (biciklističke) infrastrukture.

Prikupljeni podaci koristit će se isključivo u svrhu rješavanja prijavljenog problema putem nadležnih tijela, a uspjeh ovog projekta i stvaranja grada bez prepreka uvelike ovisi o vama.

Svi dosad prijavljeni problemi mogu se pronaći na sljedećoj poveznici, a koliko se može primijetiti, nadležne službe nisu pretjerano ažurne u odgovaranju na prijave. Natjerajte ih!

Sindikat biciklista / Ekovjesnik

 

>>> Pročitajte još >>> Uz potok Črnomerec s Darkom Rundekom

VEZANE VIJESTI

Predstavljanje prijedloga prometne studije Donjeg grada

Kao što smo već ranije izvijestili, Grad Zagreb je otvorio savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga prometne studije „Analiza prometne potrebe izgradnje javnih parkirališnih garaža na području Donjeg Grada s ciljem unaprjeđenja održivog prometnog sustava Grada Zagreba“. Savjetovanje se provodi do 24. lipnja 2019. godine.

Bicikliranjem do zdravlja

Stiglo je proljeće, vrijeme je da izvadite bicikle iz garaže i uputite se u prirodu! Sekcija za promociju pravilne prehrane i zdravlja Medicinskog fakulteta Sveučilištu u Zagrebu poziva vas na bicikliranje na Jarunu svake nedjelje tijekom mjeseca svibnja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER