Grad bez prepreka – prijava problema u prometnoj infrastrukturi

Aplikacija Sindikata biciklista

Potaknuti brojnim prijedlozima i upitima članova Sindikata biciklista, u sklopu projekta „Grad bez prepreka” pokrenuta je aplikacija za prijavu problema u prometnoj infrastrukturi.

Biciklisti, osobe s invaliditetom ili roditelji s dječjim kolicima se prilikom svakodnevnog kretanja gradom susreću s brojnim arhitektonskim barijerama no rijetki od njih prijave problem izravno nadležnim tijelima. Putem ove aplikacije, Sindikat biciklista će se pobrinuti da problemi i prijedlozi biciklista, osoba s invaliditetom, pješaka i drugih sudionika u prometu stignu do tijela nadležnih za njihovo rješavanje.

Obrazac je namijenjen prijavi problema, ali i za podnošenje prijedloga, zahtjeva i molbi te njegovim ispunjavanjem Sindikatu biciklista možete javiti što vam smeta u vezi prometne infrastrukture: rupu na nogostupu ili biciklističkoj stazi, izblijedjelu žutu crtu, previsok rubnjak… Vaš prijedlog će biti razmotren, a prijava dostavljena nadležnom tijelu na daljnje postupanje.

>>> Pročitajte još >>> Bolji pristup proizvodima i uslugama za osobe s invaliditetom

Sindikat biciklista će također dostaviti obavijest o odgovoru nadležnog tijela te ih sve objavljivati na svojim internetskim stranicama te tako upozoravati javnost na neriješene probleme prometne (biciklističke) infrastrukture.

Prikupljeni podaci koristit će se isključivo u svrhu rješavanja prijavljenog problema putem nadležnih tijela, a uspjeh ovog projekta i stvaranja grada bez prepreka uvelike ovisi o vama.

Svi dosad prijavljeni problemi mogu se pronaći na sljedećoj poveznici, a koliko se može primijetiti, nadležne službe nisu pretjerano ažurne u odgovaranju na prijave. Natjerajte ih!

Sindikat biciklista / Ekovjesnik

 

>>> Pročitajte još >>> Uz potok Črnomerec s Darkom Rundekom

VEZANE VIJESTI

Urbana priroda doprinosi kvaliteti života u gradovima

Dana 23. ožujka 2019. na pariškom Trgu Bastilje simbolično je posađeno 15-tisućito stablo u mandatu aktualne pariške gradonačelnice Anne Hidalgo! Do 2020. godine planira se sadnja još dodatnih 5.000 stabala, čime će Hidalgo ispuniti svoje predizborno obećanje. Za naše prilike prilično neuobičajeno poštovanje birača, zar ne?

Predstavljanje prijedloga prometne studije Donjeg grada

Kao što smo već ranije izvijestili, Grad Zagreb je otvorio savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga prometne studije „Analiza prometne potrebe izgradnje javnih parkirališnih garaža na području Donjeg Grada s ciljem unaprjeđenja održivog prometnog sustava Grada Zagreba“. Savjetovanje se provodi do 24. lipnja 2019. godine.

U Beču počeo najveći europski open air festival

„Zajedno smo Beč“ slogan je 36. Donauinselfesta koji se održava od 21. do 23. lipnja u Beču. Najveći europski open air festival i ove će godine privući preko 2 milijuna posjetitelja koje očekuje bogat glazbeni, zabavni i sportski program. Posebna pozornost pridaje se zaštiti okoliša, kao i osobama s invaliditetom.

Sindikat biciklista poziva na prosvjed

„Kako propisno voziti po nepropisnoj infrastrukturi?“ pitanje je kojim Udruga Sindikat biciklista poziva građane na prosvjed ove nedjelje 27. listopada u 15 sati s okupljanjem ispred Muzeja Mimara, i to zbog sustavnog zanemarivanja problematike biciklističkog prometa i katastrofalnog stanja biciklističke infrastrukture u Zagrebu i Hrvatskoj.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER