Grad bez prepreka – prijava problema u prometnoj infrastrukturi

Aplikacija Sindikata biciklista

Potaknuti brojnim prijedlozima i upitima članova Sindikata biciklista, u sklopu projekta „Grad bez prepreka” pokrenuta je aplikacija za prijavu problema u prometnoj infrastrukturi.

Biciklisti, osobe s invaliditetom ili roditelji s dječjim kolicima se prilikom svakodnevnog kretanja gradom susreću s brojnim arhitektonskim barijerama no rijetki od njih prijave problem izravno nadležnim tijelima. Putem ove aplikacije, Sindikat biciklista će se pobrinuti da problemi i prijedlozi biciklista, osoba s invaliditetom, pješaka i drugih sudionika u prometu stignu do tijela nadležnih za njihovo rješavanje.

Obrazac je namijenjen prijavi problema, ali i za podnošenje prijedloga, zahtjeva i molbi te njegovim ispunjavanjem Sindikatu biciklista možete javiti što vam smeta u vezi prometne infrastrukture: rupu na nogostupu ili biciklističkoj stazi, izblijedjelu žutu crtu, previsok rubnjak… Vaš prijedlog će biti razmotren, a prijava dostavljena nadležnom tijelu na daljnje postupanje.

>>> Pročitajte još >>> Bolji pristup proizvodima i uslugama za osobe s invaliditetom

Sindikat biciklista će također dostaviti obavijest o odgovoru nadležnog tijela te ih sve objavljivati na svojim internetskim stranicama te tako upozoravati javnost na neriješene probleme prometne (biciklističke) infrastrukture.

Prikupljeni podaci koristit će se isključivo u svrhu rješavanja prijavljenog problema putem nadležnih tijela, a uspjeh ovog projekta i stvaranja grada bez prepreka uvelike ovisi o vama.

Svi dosad prijavljeni problemi mogu se pronaći na sljedećoj poveznici, a koliko se može primijetiti, nadležne službe nisu pretjerano ažurne u odgovaranju na prijave. Natjerajte ih!

Sindikat biciklista / Ekovjesnik

 

>>> Pročitajte još >>> Uz potok Črnomerec s Darkom Rundekom

VEZANE VIJESTI

Urbana priroda doprinosi kvaliteti života u gradovima

Dana 23. ožujka 2019. na pariškom Trgu Bastilje simbolično je posađeno 15-tisućito stablo u mandatu aktualne pariške gradonačelnice Anne Hidalgo! Do 2020. godine planira se sadnja još dodatnih 5.000 stabala, čime će Hidalgo ispuniti svoje predizborno obećanje. Za naše prilike prilično neuobičajeno poštovanje birača, zar ne?

U Splitu predstavljena kampanja „Želiš li se mijenjati za mjesto?“

Splitska komunalna tvrtka Split parking jučer je predstavila kampanju naziva „Želiš li se mijenjati za mjesto?“. Naime, personalizirani prometni znakovi s fotografijama osoba s invaliditetom koje direktno „pitaju“ svoje sugrađane žele li se mijenjati za mjesto jedna su od glavnih tema u Splitu posljednjih dana.

Totalna preobrazba najsiromašnije pariške četvrti

U pariškoj četvrti Python-Duvernois, smještenoj u zapadnom dijelu grada na rubu pariške obilaznice Périphérique, pokreće se ambiciozan projekt urbane obnove kojim će se sagraditi 450 novih stanova, sportski park površine 3 hektara te čak 60.000 m2 uredskog prostora.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER