Kvartovi budućnosti

Kako uključiti građane i javni sektor u stvaranje energetski samoodrživih javnih prostora?

Zelena energetska zadruga u suradnji s Razvojnim centrom i tehnološkim parkom te Gradom Križevcima dana 13. ožujka 2019. organizira predstavljanje projekta Compile financiranog sredstvima EU iz programa Obzor2020 i nove kampanje grupnog ulaganja u fotonaponsku elektranu.

Projektom COMPILE će se na prostoru bivše vojarne u Križevcima testirati primjena novih inovativnih tehnologija za decentralizaciju i optimizaciju lokalnih energetskih sustava, kao i raditi na izgradnji zajednice građana koji mogu upravljati ili ulagati u projekte obnovljivih izvora energije. Projekt je svojevrsna nadogradnja projekta „Križevački sunčani krovovi“ kroz koji je putem mikrozajmova građana uspješno financirana prva hrvatska fotonaponska elektrana.

Nakon navedene uspješne kampanje, pokreće se nova kampanja grupnog ulaganja u fotonaponsku elektranu na krovu Gradske knjižnice „Franjo Marković“ u Križevcima. Koje nove tehnologije primijeniti u lokalnim energetskim sustavima i kako uključiti građane i javni sektor u stvaranje energetski samoodrživih javnih prostora te što je novo u idućoj kampanji grupnog ulaganja moći će se saznati upravo na prezentaciji koja će se održati u srijedu, dana 13. ožujka u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci (Franje Tuđmana 20) s početkom u 10 sati.

Tijekom programa predviđen je i grupni obilazak prve fotonaponske elektrane financirane kroz mikrozajmove građana, a ostali detalji programa mogu se pronaći ovdje. Svi zainteresirani mole se da svoje sudjelovanje potvrde putem email adrese sanela.mikulcic@zez.coop i to najkasnije do 8. ožujka 2019.

Zelena energetska zadruga / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Križevački sunčani krovovi ponovno sjaje

Nakon uspješno realizirane prve sunčane elektrane putem kampanje grupnog ulaganja, Zelena energetska zadruga je pokrenula novu kampanju u sklopu projekta „Križevački sunčani krovovi”. Ponovno je omogućeno građanima da svojim vlastitim sredstvima financiraju sunčanu elektranu po modelu mikro zajmova.

Križevci: Građani u dva dana prikupili novac za sunčanu knjižnicu!

U drugoj kampanji  „Križevački sunčani krovovi” bilo je potrebno manje od dva dana da građani ulože svoja sredstva za instalaciju sunčane elektrane na krovu gradske knjižnice u Križevcima. Građani su ponovno iskazali iznimno velik interes za ulaganje u projekt za dobrobit lokalne zajednice. 

U Križevcima osnovana prva energetska zadruga građana

Križevački KLIK nova je lokalna energetska zadruga i prva energetska zadruga građana u Križevcima. KLIK više od zadruge, to je i Križevački Laboratorij Inovacija za Klimu te glavni pokretač i pomagač promjena u gradu koje vode prema viziji našeg grada kao najboljeg mjesta za život.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER